Tayfun Korkut Bayer Leverkusen'de!

Güncelleme Tarihi:

Tayfun Korkut Bayer Leverkusende
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 13:54

Bayer Leverkusen, teknik direktör Korkut ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı

Haberin Devamı

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen, görevine son verilen teknik direktör Roger Schmidt'in yerine Tayfun Korkut'un getirildiğini açıkladı. 

Alman kulübünden yapılan açıklamada, Bayer Leverkusen'in 42 yaşındaki Korkut ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladığı belirtildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen kulübün üst yöneticisi (CEO) Michael Schade, geçirdikleri zor dönemi Tayfun Korkut ile aşmaya çalışacaklarını ifade etti. Bundesliga'da ilk kez 31 Aralık 2013'te Hannover 96'nın başına geçen Korkut, bu kulüpte 20 Nisan 2015 tarihine kadar görev yapmıştı.
Tayfun Korkut, daha sonra Haziran 2016'da 2. Lig takımı Kaiserslautern ile anlaşmış ancak 6 ay sonra görevinden istifa etmişti.


Tayfun Korkut Bayer Leverkusende

TAYFUN KORKUT KİMDİR, TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ
Futbola vedasından sonra antrenörlük yapmaya karar verdi ve ilk antrenörlük deneyimini Real Sociedad'da altyapısında antrenörü olarak görev alarak edindi. 2009 yılında Bundesliga ekiplerinden 1899 Hoffenheim'ın U-17 takımını çalıştırdı. Daha sonra Almanya'nın Köln kentindeki Hennes Weisweiler Akademisi'nde 57. UEFA Pro Lisans Kursuna katıldı ve teknik direktörlük diploması kazandı. 2011 yılından beri VfB Stuttgart U-19 takımını çalıştırmıştır. Korkut bir dönem millî takım yardımcı antrenörlüğünü yapmıştır. Tayfun Korkut 2013 yılının son günlerinde Hannover 96 ile anlaşarak Bundesliga'da görev alan ikinci Türk teknik direktör olma başarısını gösterdi. Korkut, 15.06.2016 tarihinde Almanya 2. Futbol Ligi takımlarından 1.FC Kaiserslautern internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile 2018 yılına kadar sözleşme imzalandığı duyuruldu. Tayfun Korkut'un buradaki macerası ise 18 maç sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!