Tartışmaya Löw de karıştı

Güncelleme Tarihi:

Tartışmaya Löw de karıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2010 11:05

Almanya'da yetişen Türk futbolcuları için Türkiye ile Almanya arasındaki kıyasıya mücadeleye şimdi de Alman Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw dahil oldu.

Löw, geleceğin Özil'leri için yapılan mücadele için Türkiye Futbol Federasyonu'nu eleştirirerek, "Futbolcularla oturup konuşacağım. Onlara düşüncelerimi ve perspektiflerimi sunacağım, Ama bu kesinlikle A milli takım forması giydirme sözü olmayacaktır" dedi. Almanya 17 yaş altı Milli Takımı'nda 9 Türk futbolcunun forma giymesiyle başlayan tartışmalar devam ediyor. Geleceğin Özil'leri için mücadele verilirken, Türk kökenli futbolcular bir türlü kapışılamılıyor. Mesut Özil'in Almanya, Mehmet Ekici'nin de Türkiye tercihi sonrası genç yetenekleri kendi takımlarında oynatma mücadelesine son olarak Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw girdi. Daha önce Almanya Milli Takımlar Spor Direktörü Matthias Sammer'den "Bizim futbolcularımızı Türkiye kendi takımlarında oynatmak için baskı kuruyor" sözlerine Türk Futbol Federasyonu Avrupa Merkezi sorumlusu Erdal Keser "Bizim kimseye baskı yaptığımız yok. Bir futbolcu yürekten hangi ülkeyi seçerse onu kabul etmemiz ve saygı gösterememiz gerekir" diyerek yanıtlamıştı. Almanya 21 yaş altı Milli Takımı'na İlkay Gündoğan ile birlikte Eintracht Frankfurtlu 19 yaşındaki Cenk Tosun'da davet edildi.

FUTBOLCULARLA OTURUP KONUŞACAK

Mehmet Ekici'nin Türkiye'yi seçmesi üzerine büyük telaşa düşen Alman Futbol Federasyonu son olarak devreye Teknik direktörleri Joachim Löw'ü soktu. Löw, "Türk kökenli futbolcularla bizzat konuşup, onlara sunacağmız perspektifleri ve düşüncelerimizi anlatacağım. Türkiye'nin Almanya'daki Türk kökenli futbolculara baskı yapıldığını hatta bunun dozunu bile aştıklarının duyumunu alıyoruz. Biz baskı uygulamayacağız ve onlarla oturup açık açığa düşüncelerimizi ortaya koyacağız. Kesinlikle oynatma sözü vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

İSVEÇ'E KARŞI MESUT DİNLENDİRİLECEK

Öte yandan Alman teknik adam, 17 Kasım Çarşamba günü İsveç'te oynayacakları özel karşılaşmaya Mesut Özil, Lahm, Badstuber ve Klose gibi dört as futbolcunu dinlendireceğini belirtti. Bastian Schweinsteiger'in kaptanlık pazubandını taşıyacağını vurgulayan Löw'ün açıkladığı kadro ise şöyle;

KALECİLER: Rene Adler, Manuel Neuer

DEFANS: Andreas Beck, Jerome Boateng, Mats Hummels, Per Mertesacker, Sascha Riether, Marcel Schmelzer, Heiko Westermann

ORTA SAHA: Mario Götze, Kevin Großkreutz, Lewis Holtby, Sami Khedira, Toni Kroos, Marko Marin, Lukas Podolski, Andre Schürrle, Bastian Schweinsteiger, Christian Traesch

FORVET: Cacau, Mario Gomez, Patrick Helmes.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!