Tartışmalı seçimde başkan değişmedi

Güncelleme Tarihi:

Tartışmalı seçimde başkan değişmedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 12:06

Boks Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda mevcut başkan Eyüp Gözgeç, yeniden başkanlığa seçildi.Geçtiğimiz hafta içerisinde mahkemeden Genel Kurul için önce iptal kararı gelmesine karşın bu karar dün Tahkim Kurulu kararıyla bozulmuştu. Ayrıca Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulunda, oy kullanmaya sırasında tartışmalar yaşandı ve oy kullanma işlemi kısa süreliğine durdurulmuştu.

Haberin Devamı

Ankara'da gerçekleştirilen olağan genel kurulda, başkan adaylarından Eyüp Gözgeç ile Fuat Alpaslan yarıştı.

Genel kurulda, 253 delegeden 238 üye oy kullandı. Eyüp Gözgeç, 238 oydan 128'ini alarak 4 yıl daha federasyon başkanlığı görevini üstlendi. Diğer başkan adayı Fuat Alpaslan ise 102 oy aldı. 8 oy ise geçersiz sayıldı.

BAŞKAN ADAYLARI KONUŞTU

Eyüp Gözgeç başkanlığındaki yeni yönetim, denetleme ve disiplin kurulundaki isimler ise şöyle:

Yönetim Kurulu: Hasan Kartal, Mert Öztemel, İbrahim Taşel, Arif Çelik, Ahmet Güzel, Erol Altun, Fuat Kulaçoğlu, Kamuran Özden, İsmail Hakkı Gül, Oktay Barış, Mehmet Rıza Güleren, Ahmet Metin Karadayı, Seçkin Odabaşı ve Onur Konuralp.
Denetleme Kurulu: Cevat Taş ve Murat Özdoğan
Disiplin Kurulu: Avukat Sedat Aksakallı, Avukat Rıdvan Yılmaz, Avukat Elif Demirhan, Avukat Gaye Kaya ve Avukat Ali Tuğrul Birdal.

Yeniden başkanlığa seçilen Eyüp Gözgeç, seçim sonrası yaptığı konuşmada, tüm delegelere teşekkür ederek, “Hepimiz boks için buradayız. Bu oylama gösterdi ki biraz daha çalışmamız gerekli. Biz uyarıyı aldık” diyerek sözlerini tamamladı.

-AIBA da genel kurulda-

Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nu, Dünya Amatör Boks Federasyonları Birliği (AIBA) yetkilisi İngiliz Michelle Riondel de takip etti.

AIBA Hukuk Kurulu görevlisi Riondel'in son zamanda federasyonla ilgili mahkeme kararları nedeniyle geldiğini öğrenildi.

-Oy verme işleminde gerginlik-

Oy verme işlemi başladıktan sonra yaşanan gerginlik nedeniyle Divan Kurulu Başkanı Hasan Kartal oylamayı durdurdu.
Kartal, yaşanan gerginlikler üzerine delegelerin oy kullanmasına müdahale etti ve herkesi salon dışına çıkarttı. Salondaki gerginliğin azalması sonrasında, Kartal delegeleri salona 5'er kişilik gruplar halinde aldı ve oy kullanma işlemine devam edildi.

Özellikle otelin özel güvenlik görevlileri, basın mensuplarını bir süre beklettikten sonra salona aldı. Bu arada, ilk kez salonda delegeler ve misafirler aynı alana alınınca, oylamalarda sıkıntı yaşandı. Oylamalara sürekli itirazlar yapıldı. Oylama sırasında misafirler ve delegelerin aynı anda oy kullandıkları iddia edildi. Öte yandan, salonda bulunan misafirler ve delegeler genel kurul çalışmalarını ayakta izledi.

-Seçim öncesi kriz-

Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi bir delegenin dava açması nedeniyle bugün yapılacak olan Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nun iptaline karar vermişti.

Boks Federasyonu Başkanlığı, dün Mahkeme'nin iptal kararına itiraz etti. Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen itiraz davası Hakim A.Selim Sarıkaya tarafından reddedildi. Bu gelişme üzerine Boks federasyonu başkanlığı dün saat 17.00'de Spor Genel Müdürlüğün bünyesinde, Spor Hukuku ihtilaflarına bakan Tahkim Kurulu'na giderek konuyu aktarmıştı. Eski Yargıtay Başkanı ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan spor hukuk işleri biriminin başında bulunan Hasan Gerçeker Tahkim kurulunu toplayarak dün akşam saat 19.30 da ise seçimin kesinlikle belirlenen tarihte yapılacağı kararını almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!