Tartışılan saat

Güncelleme Tarihi:

Tartışılan saat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 15:32

Usain Bolt ile birlikte Jamaika’nın en önemli sprinteri olan Yohan Blake’in yarışlarda kullandığı saat polemik konusu oldu.

Haberin Devamı

Olimpiyatlar öncesi Jamaika elemelerinde Usain Bolt’u 100 ve 200 metrede geçen oyunlarda neler yapacağı merak konusu olan Blake, 100 metre finalinde beklenilen sürprizi yapamadı. Bolt’un ardından ikinci olan Blake, 200 metre yarışlarından önce bu kez taktığı saatle polemik konusu oldu.

Ünlü saat tasarımcısı Richard Mille tarafından sadece Blake için özel olarak yapılan ve 500 bin Dolar değerinde olan saat, Olimpiyat Komitesi tarafından tepkiyle karşılandı.

Oyunların resmi sponsorları dışında başka markaların reklamlarının bir şekilde yapılması katı kurallarıyla tanınan IOC’yi de çileden çıkardı. Elbette bu en çok göz önünde olan sporculardan biri Yohan Blake olunca daha da üst seviyelere taşındı.

Londra Olimpiyat oyunlarının resmi saat sponsoru Omega’nın dışında hiçbir saat markasının yer alamayacağını belirten komite bu durumun Blake’in için büyük bir sorun yaratabileceğinin altını çizdi.

Tartışılan saat

Haberin Devamı

Nadal ve Watson’da aynı hataya düşmüştü

Benzer olay Haziran ayında Rafael Nadal ve Bubba Watson’ın da başına gelmişti. Nadal Fransa Açık'ta 525 bin Dolarlık Mille Tourbillion saat kullanırken, Amerikan golfçü Bubba Watson yine aynı tasarımla büyük tepki çekmişti. Ancak iki oyuncu da bu olaydan dolayı ceza almazken, yetkililerin Blake’e bir ceza verip örnek olmayı düşündükleri bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!