Tarihin en iyisi Barcelona

Güncelleme Tarihi:

Tarihin en iyisi Barcelona
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2012 09:55

Brezilya futbolunun efsane ismi Ronaldo, dünya futbol tarihinin en iyi takımının Barcelona olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

FIFA'nın resmi internet sitesine konuşan Ronaldo, “Ben Madrid taraftarıyım ve her zaman orada oynamaktan zevk aldım.Fantastik bir takıma sahiptik ancak Barcelona’nın izlediğim en iyi takım olduğu gerçeğini de inkar edemem. Mükemmel olduklarını söyleyemem ama basit oynuyorlar ve her bölgedeki futbolcu ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. Topu ayaklarında iyi tutmalarının yanı sıra,yetenekleri ve sabırlı futbollarıyla sonuca ulaşıyorlar. Pep Guardiola’nın büyük bir iş yaptığını itiraf etmek gerekir. Madrid taraftarı olduğum için bunu söylemek acı verici ama Barcelona benim son 35 yılda gördüğüm en iyi takım” ifadelerini kullandı.

Brezilya’nın 2014 Dünya Kupasını da kazanabileceğini söyleyen Fenomeno lakaplı oyuncu, “ kesinlikle iyi futbol oynadığımızı söyleyemem ancak yeni bir jenerasyon yakaladık ve kendi ülkemizde düzenlenecek olan Dünya Kupasının en büyük favorisiyiz. Neymar, Alexandre Pato ve Ganso gibi çok yetenekli oyunculara sahibiz. Özellikle Neymar’ın çok yetenekli olduğunu düşünüyorum. Dünya Kulüpler Kupasında Santos’un Barcelona’ya 4-0 yenilmesi onun için iyi olmadı ancak o maçtan çok büyük dersler aldığına eminim. Ronaldinho ve Kaka gibi deneyimli oyuncularla birlikte oynayacak olmaları da onlara büyük avantaj sağlayacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kendisinden sonra halefinin Internacional forması giyen Leandro Damiao olduğunu belirten Ronaldo, tüm zamanların en iyi Brezilya kadrosunu ise, “Ben, Pele, Romario, Cafu, Aldair, Lucio, Roberto Carlos, Junior, Zico, Rivelino, Taffarel” şeklinde belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!