Tarihi rekor "suya düşüyordu"

Güncelleme Tarihi:

Tarihi rekor suya düşüyordu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 15:50

Milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş'in, Fransa Açık Yüzme Şampiyonası gençler kategorisinde kırdığı dünya rekoru, sporcunun doping numunesi unutulunca "tescil edilmeme" tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Türkiye Yüzme Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Zeynep, hafta sonu Fransa'nın Vichy kentinde düzenlenen Fransa Açık Yarışları'nda, 200 metre kurbağalamada 2.22.69 ile gençler dünya rekoruna imza attı. Zeynep'ten, Türkiye'ye yüzme branşındaki ilk dünya rekorunu kazandırmasına karşın doping numunesi alınmadı.

Bunun fark edilmesi üzerine milli yüzücü apar topar Türkiye'ye getirildi ve gerekli süre dolmadan numune alımı gerçekleştirildi.

Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya rekorlarının tescil edilebilmesi için 24 saat içinde doping numunesi alınmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Milli yüzücüden 24 saatlik süre dolmadan numune aldıklarını anlatan Güner, numunenin, Ankara Doping Kontrol Laboratuvarı'nda analiz edilerek gerekli yerlere gönderileceğini, analiz işleminin yaklaşık 2 hafta sonra tamamlanabileceğini dile getirdi.

Güner, Güneş'in numunelerinde herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmazsa rekorun onaylanacağını ifade etti.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, sitede yer alan açıklamasında Güneş'in, Rus yıldız Yuliya Efimova'nın eski antrenörü Irina Vyatchanina ile çalıştığını belirterek, "Viktorya hedefimiz doğrultusunda 7 aydır dünyanın en iyi kurbağalama antrenörü ile çalışıyor. Kendisinden, Gençler Dünya Şampiyonası ve daha sonra da olimpiyatta madalya bekliyoruz. 4-5 yılda büyükler rekorunu da kıracağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!