Tarihi madalyaya rekor ödül

Güncelleme Tarihi:

Tarihi madalyaya rekor ödül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 00:00

Artistik patinaj buz dansında gümüş madalya alarak, Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’ndaki ilk madalyamızı kazanan Alpe Uçar-Alisa Agafonova çifti, 75’er Cumhuriyet altını ve 100’er bin lira ödül alacak.

Haberin Devamı

ERZURUM’da ilk madalyayı Alper Uçar- Alisa Agafonova çifti ile kazandık ve tarihi bir başarıya imza attık. 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları artistik patinaj buz dansında Alper Uçar-Alisa Agafonova çifti gümüş madalyaya ulaşmayı başardı. Böylece Türkiye, kış oyunları tarihindeki ilk madalyasını da almış oldu. Önceki gün yapılan kısa dans yarışmaları sonucu 49.58 puanla dördüncü sıraya yerleşen Uçar-Agafonova çifti, dünkü serbest danstaki müthiş performansları sonucu toplamda 127.13 puan ile gümüş madalya kazandılar.
Salonu tıklım tıklım dolduran izleyicilerin yoğun tezahüratı ile yarışan Uçar-Agafonova çifti, son derece güzel bir yarıştan büyük bir başarıya imza attılar. Gümüş madalyanın belli olmasından sonra tribünlerden, “En büyük Türkiye... Türkiye sizinle gurur duyuyor” tezahüratları yükseldi.

Haberin Devamı

Şampiyonada Rus Kristina Gorshkova-Vitali Butikov çifti 135.53 puan ile birinci, Ukraynalı Nadezhda Frolenkova-Mikhail Kasalo çifti ise 121.96 puan ile üçüncü oldu. Türkiye’ye madalya kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını belirten Alper Uçar, “Gururluyuz. Ülkemize önemli bir başarı sağladık” dedi. Ukrayna asıllı Türk olan Alisa Agafonova da elde edilen bu başarıdan dolayı çok sevinçli olduğunu ifade etti. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, bu büyük başarıdan dolayı Uçar-Agafonova çiftine yönetmelik gereği verilmesi gereken 75’er Cumhuriyet altınının yanı sıra, ekstra 100’er bin lira ile ödüllendireceğini söyledi.

İlk gole anne öpücüğü

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda, erkekler buz hokeyinde ilk ve tek golümüzü, milli takımımızın kaptanı Emre Elevli attı.  Dün Slovenya’ya 11-1 yenildiğimiz klasman maçının 14 dakika 46. saniyesinde pak’ı kaleye göndermeyi başaran Emre, organizasyonda 4. maçına çıkan ay yıldızlı ekibimizin ilk ve tek golünü kaydeden isim olarak tarihe geçti. Maç sonrası Emre’yi kutlayan ilk kişi ise annesi Selma Elevli oldu. Kanada’dan gelen dört çocuk annesi Selma Elevli, “Onunla gurur duyuyorum” dedi.

Günde 1.5 ton baklava

TÜRKİYE’nin düzenlediği en büyük spor organizasyonları arasındaki Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda her gün tonlarca gıda tüketiliyor. 2 bin 925 sporcu ve yüzlerce yöneticinin yer aldığı Oyunlar Köyü’nde, aynı anda 3 bin kişiye hizmet veren lokantada iki vardiya halinde 85 kişi aralıksız çalışırken, günde 85 çeşit yemeğin çıktığı belirtildi. Bu 85 çeşit arasında 14’ünün sıcak yemek, geri kalanlarının ise salata ve tatlı olduğu ifade edildi.
Mutfak şefi Zekeriya Kapıcıoğlu, sporcuların pide ve lahmacunu da çok sevdiğini söyledi. Kapıcıoğlu, her gün 1.5 ton baklava, 10 ton pirinç ve 8 ton makarna tüketildiğini de açıkladı.

Haberin Devamı

İŞTE TÜKETİLEN GIDALAR

, 1.5 ton baklava
, 200 kilo yaş pasta
, 1.5 ton et
, 1.5 ton tavuk
,1 ton balık
, 8 ton makarna
, 10 ton pirinç
, 10 ton ayçiçeği yağı
, 1,5 ton zeytinyağı
, 4 ton muz
, 4 ton portakal
, 4 ton mandalina
, 4 ton elma
, 4 ton armut

Sporcularımız ne yaptı

Sporcu               Kategorİ       Derece
-  Erkan Orhan  Kayaklı Koşu  12
-  Büşra Güneş  Kayaklı Koşu  12
-  Ömer Yusufoğlu  Kayaklı Koşu  12
-  Rojbin Ören  Kayaklı Koşu  12
-  Tuğba Daşdemir  Alp Disiplini  60
-  Betül Gül  Alp Disiplini  65
-  Fatmanur Gül  Alp Disiplini  71
-  İrem Önder  Alp Disiplini  72
-  Deniz Altınok  Snowboard  28
-  Can Polatkan  Snowboard  31
-  Mehmet Ali Ünal  Snowboard  33
-  Tuğba Daşdemir  Alp Disiplini  52
-  Betül gül  Alp Disiplini  56
-  Fatmanur Gül  Alp Disiplini  61

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!