Tarihi maç İspanya'nın

Güncelleme Tarihi:

Tarihi maç İspanyanın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2010 00:00

2010 Dünya Kupası çeyrek final maçında İspanya, Paraguay'ı 1-0 yendi ve yarı finale çıktı.

Haberin Devamı

İŞTE YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

PARAGUAY - İSPANYA MAÇINDAN KARELER

İspanyollar'a turu getiren golü 83. dakikada Barcelona'nın yeni transferi David Villa kaydetti. İspanya2nın yarı finaldeki rakibi Almanya. Karşılaşma 7 Temmuz Çarşamba günü 21.30'da oynanacak.

Karşılaşmada yaşanan pozisyonlar Dünya Kupası tarihe geçecek cinsten. 58. dakikada Paraguaylı Cardozo ceza alanı içinde yerde kaldı ve takımına penaltı kazandırdı. Topun başına geçen Cardozo, topu Casillias'ın üzerine vurdu ve büyük bir avantaj kaçırdı.

Bu pozisyondan 1 dakika sonra bu kez David Villa ceza alanı içinde yerde kaldı ve takımına penaltı kazandırdı. Topun başına geçen Xabi Alonso topu filelerle buluşturdu ama hakem penaltıyı tekrarlanmasını istedi. Xabi Alonsa bir kez daha topun başına geçti ama bu kez başarılı olamadı. İki takımda 1 dakika arayla penaltılardan yararlanamadı.

Haberin Devamı

İspanya'nın 83. dakikada Villa ile attığı gol de bu pozisyonlar kadar ilginç. Pedro ceza alanına gird, sert vurdu. Top direkten döndü. Gelen topa Barcelonalı David Villa vurdu. Top önce arka direğe çarptı, sonra çizgi üzerinden gelerek ön direğe çarptı. Ondan sonra kalenin içine düştü ve İspanyollar'a derin bir nefes aldırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR

- Carlos Batres'in düdüğü ile karşılaşmaya Paraguay takımı başlıyor.

- Paraguay takımı maça daha fazla istekli başladı.

- İlk 13 dakika geride kaldı. İspanya takımı topla daha fazla oynuyor ama ancak elle tutulur ciddiyette bir atağı yok. Paraguay maç başındaki gibi daha istekli.

- 28. dakika İspanya'nın ilk etkili atağı geldi. Xavi uzaklardan gelişine vurdu. Top az farkla dışarı çıktı.

- 40. dakika: Valdez topua İspanya ağlarıyla buluşturdu ama yardımcı hakemin ofsayt bayrağı havada.

- Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

- Karşılaşmanın ikinci yarısı İspanyol oyuncuların vuruşu ile başladı.

- 58 DAKİKADA CARDOZO, CEZA ALANI İÇİNDE YERDE KALDI. PARAGUAY TAKIMI PENALTI KAZANDI. TOPUN BAŞINA CARDOZO GEÇTİ. PARAGUAYLI OYUNCU VURDU VE TOP CASILLIAS'TA KALDI. PARAGUAY BÜYÜK BİR AVANTAJI KAÇIRDI.

- HEMEN 1 DAKİKA SONRA. 59. DAKİKADA BU KEZ DE PARAGUAY CEZA ALANI İÇİNDE ALCARAZ, DAVID VILLA'YI YERE DÜŞÜRDÜ. BU KEZ PENALTI KULLANMA SIRASI İSPANYA'YA. TOPUN BAŞINA XABİ ALONSA GEÇTİ. ALONSO GELDİ, VURDU VE TOP AĞLARLA BULUŞTU AMA HAKEM CEZA ALANINA OYUNCULARIN ERKEN GİRDİĞİNİ SÖYLEDİ VE ATIŞI TEKRARLATIYOR. ALONSO BİR KEZ DAHA GELDİ, VURDU VE O DA TOPU KALECİNİN ÜZERİNE VURDU. YOK BÖYLE BİR MAÇ. KARŞILAŞMADA İNANILMAZ ŞEYLER YAŞANIYOR. İKİ TAKIMDA 1 DAKİKA ARAYLA PENALTI KAÇIRDI.

Haberin Devamı

- GOOOLLLLL.... 83. DAKİKADA iSPANYA VİLLA'NIN ATTIĞI GOLLE 1-0 ÖNE GEÇTİ. PEDRO VURDU DİREKTEN DÖNDÜ. GELEN TOPA DAVID VILLA VURDU. TOP DİREĞE ÇARPTI AMA BU KEZ İÇERİ DÜŞTÜ. SKOR 1-0

- KARŞILAŞMA 1-0 SONA ERDİ. İSPANYA YARI FİNALDE ALMANYA İLE EŞLEŞTİ.

Stat: Ellis Park

Hakemler: Carlos Batres (Guatemala) Leonel Leal (Kosta Rika), Carlos Pastrana (Honduras)

Paraguay: Justo Villar, Dario Veron, Paulo Da Silva, Antolin Alcaraz, Claudio Morel, Edgar Barreto (Dk. 64 Enrique Vera), Jonathan Santana, Victor Caceres (Dk. 84 Lucas Barrios), Cristian Riveros, Nelson Valdez (Dk. 72 Roque Santa Cruz), Oscar Cardozo

İspanya: Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Pique, Carles Puyol (Dk. 84 Carlos Marchena), Joan Capdevila, Xabi Alonso (Dk. 75 Pedro Rodriguez), Xavi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Fernando Torres (Dk. 56 Cesc Fabregas), David Villa

Haberin Devamı

Gol: Dk. 83 David Villa (İspanya)

Sarı kartlar: Dk. 57 Pique, Dk. 64. Busquets (İspanya), Dk. 59 Caceres, Dk. 60 Alcaraz, Dk 71. Morel, Dk. 88 Santana (Paraguay)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!