Tarihi maç Federer’in

Güncelleme Tarihi:

Tarihi maç Federer’in
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 01:42

İsviçreli Roger Federer, Del Potro’yu 4 saat 26 dakika süren olimpiyat tarihinin en uzun maçında devirerek finale yükseldi.

Haberin Devamı

LONDRA Olimpiyatları’nda teniste, tek erkeklerde İsviçreli Roger Federer, Del Potro’yu 4 saat 26 dakika süren, olimpiyat tarihinin en uzun maçında devirerek finale yükseldi.
Mücadelenin ilk setini 6-3 ile Arjantinli del Potro kazandı. 67 dakika süren ve kazananın ‘tie break’ ile belirlendiği ikinci seti ise dünya bir numarası Federer, kazanmayı başardı ve maç final setine taşındı.
Final setinde ise Merkez Kortu dolduran sporseverler, tarihe tanıklık etti.
Federer, ‘tie break’ olmayan ve 36 oyun süren final setini, 163 dakika sonunda 19-17’lik skorla kazanarak, toplamda 4 saat 26 dakika süren, olimpiyat tarihinin en uzun tenis maçında finale yükseldi.

Majesteleri gelirde de zirvede

İSVİÇRELİ Raket Roger Federer 54.3 milyon dolar ile Forbes’in en çok kazanan sporcular listesinde ilk sırada yer aldı. LeBron James ise 53 milyon dolarlık yıllık geliriyle ikinci oldu. Bu ikiliyi 52.3 milyonluk gelirle bir başka NBA yıldızı Kobe Bryant takip ediyor. Listenin dördüncü sırasındaki Maria Sharapova 27.1 milyon dolar kazanırken, ilk 10’un son basamağında bir başka kadın Li Na 18.4 milyon dolar ile yer alıyor. Atletizme başka bir boyut kazandıran Jamaikalı yıldız Usain Bolt ise gelirini 20 milyon dolara çıkarttı.

Haberin Devamı

Sharapova-Serena Williams finali

Önceki rekor, 4 gün önce Tsonga ile Raonic arasında oynanan ikinci tur maçında 3 saat 57 dakika ile kırılmıştı. Federer finalde, Novak Djokovic’i 7-5’lik iki sette yenen Andy Murray ile karşılaşacak.
Tek kadınlarda Rus Maria Sharapova, Kirilenko’yu 6-2 ve 6-3’lük setlerle geçerek, finalde Azarenka’yı 6-1 ve 6-2’yle deviren Serena Willi-ams’la karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!