Tarihi değiştiren forehand

Güncelleme Tarihi:

Tarihi değiştiren forehand
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2011 00:00

Grand Slam’lerdeki Federer-Nadal finali geleneğini Djokovic bozdu. ABD Açık’ta tek erkekler finalini Djokovic ile Nadal oynayacak.

Haberin Devamı

Sırp tenisçi, 5. sette 5-3 geride iken Federer’in kullandığı servisi müthiş bir forehand’la karşılayıp, hem tribünlerin desteğini aldı hem de maçı çevirdi.

NEW York’ta devam eden ABD Açık Tenis Turnuvası dün, uzun yıllar unutulmayacak bir mücadeleye sahne oldu... Sırp Novak Djokovic, İsviçreli Roger Federer ile oynadığı tek erkekler yarı finalinde muhteşem bir geri dönüşe imza atarak, rakibini 3-2 yendi ve finale yükseldi. Tam 3 saat 51 dakika süren bu tarihi karşılaşmada tribünleri dolduran binlerce tenisseverin neredeyse tamamı, her zaman olduğu Roger Federer taraftarıydı. Maça iyi başlayan taraf da İsviçreli tenisçi oldu. İlk iki seti 7-6 ve 6-4’lük setlerle kazanan Federer’in aldığı her puanda tribündekiler onu coşkuyla alkışlıyordu. Seyirci dezavantajına rağmen Novak Djokovic, üçüncü seti 6-3, dördüncü seti de 6-2 kazanarak, 2-2’lik eşitliği yakalamayı bildi.

Haberin Devamı

Desteğinizi almak için daha ne yapmalıyım!

Federer, kader setine de iyi başladı ve 5-3 öne geçti. Herkes, “Bu işi bitti” diye düşünürken, beklenmedik bir şey oldu. 9. oyunda Federer 40-15 önde idi ve servis atıyordu. Finale çıkması için bir puan yeterliydi. Ancak Djokovic, rakibinin servisini kararlı bir forehand vuruşla karşıladı. Vuruş o kadar güzeldi ki, Federer kıpırdayamadı bile.
Djokovic hemen tribünlere yüzünü döndü ve, “Sizin desteğinizi almak için daha ne yapmalıyım” dercesine iki elini havaya kaldırdı. Bu mesaj anında adresine ulaştı ve tribünler Djokovic’in lehine döndü. Federer’in sonraki servisini de kıran Sırp tenisçi, seyircinin de desteğiyle üst üste 4 oyun kazandı ve seti 7-5, maçı da 3-2 önde bitirdi.

Nadal, Murray’i 3-1 mağlup etti

Bu yılın yükselen yıldızı Novak Djokovic’in finaldeki rakibi ise Rafael Nadal oldu. İspanyol tenisçi, yarı finalde karşılaştığı İngiliz Andy Murray’i 6-4, 6-2 ve 3-6 ve 6-2 biten setler sonucunda 3-1 yenmeyi bildi. Nadal, 3 saat 24 dakika süren karşılaşmayı 3 “ace”, 1 çift hata va 23 basit hata ile tamamlarken, Murray, 8 “ace”, 2 çift hata ve 55 basit hata yaptı.

Haberin Devamı

Djokovic, Nadal’ı son 5 maçta yendi

ABD Açık finalinde karşı karşıya gelecek olan Rafael Nadal ile Novak Djokovic, birbirleriyle toplam 28 maç yaparken, bunların 16’sını Nadal kazandı. Sırp tenisçi, İspanyol rakibiyle oynadığı son 5 maçta da galip gelmeyi bildi.

Federer ile Nadal son 5 yılda 8 kez Grand Slam finali oynadı

Roger Federer ile Rafael Nadal, Grand Slam turnuvalarda 8 kez karşılıklı final oynadı. Son 5 yılda gerçekleşen bu maçların 6’sını Nadal, 2’sini Federer kazandı. İki tenisçi Grand Slam’lerde final dışında bir kez karşılaştılar, onda da kazanan taraf yine Nadal oldu. Bütün turnuvalarda oynadıkları 25 maçta ise Nadal, 17’ye 8 önde.

Haberin Devamı

Forehand nedir

Raketi tutan elin iç tarafı karşıya bakacak şekilde yapılan vuruş şekli.

Tribünde yıldızlar geçidi

ROGER Federer ile Novak Djokovic arasındaki tek erkekler yarı final karşılaşmasını sinema, müzik ve medyadan birçok ünlü isim izledi. Hollywood yıldızlarından Michael Douglas ile eşi Catherine Zeta Jones, Ben Stiller, Jeremy Piven, şarkıcı Justin Timberlake, Sean Combs ve Vogue dergisinin editörü Anna Wintour, bu tarihi karşılaşmaya tribünde tanıklık ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!