Taraftarı olay çıkaran ligden atılacak

Güncelleme Tarihi:

Taraftarı olay çıkaran ligden atılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2011 00:00

Son 2 yılda 14 kez cezalandırılan Dinamo Dresden’in Almanya Kupası’ndan ihraç edilmesi için Spor Mahkemesi’ne başvuran federasyon, bu da yetmezse kulübün liglerden atılmasını istiyor.

Haberin Devamı

ALMANYA Futbol Federasyonu, holigan terörünü bitirmek için radikal bir karar aldı. Taraftarları olay çıkaran kulüpler, maçlardan men edilecek. Bu da yeterli olmazsa ligden atılacak.

Futbol sahalarındaki olayların bu sezon doruk noktasına ulaşması üzerine Frankfurt’ta acilen toplantı yapan Almanya Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ile Almanya Lig Birliği, mevcut cezaların yetersiz kaldığı kanaatine vardı. Cezaları ağırlaştırma kararı alan federasyon ilk etapta, taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle son 2 yılda 14 kez cezalandırılan Dinamo Dresden’in Almanya Kupası’ndan ihraç edilmesi için harekete geçti. Bu konudaSpor Mahkemesi’ne başvuran DFB yönetimi, bu ceza da yeterli olmadığı taktirde Dinamo Dresden’in liglerden tamamen atılmasını istiyor. Ülkenin en fanatik taraftar grubuna sahip olan Dinamo Dresden’in Borussia Dortmund ile oynadığı son kupa maçı öncesi Dresdenliler rakip seyircilere saldırmış, tribünde meşaleler yakılmış ve sahaya patlayıcı maddeler atılmıştı. Eski Doğu Almanya kulüplerinden Dinamo Dresden, son 2 yılda toplam 111 bin 500 Euro para cezası ödedi.

Haberin Devamı

Dinamo Dresden taraftarları, yapılan bütün uyarılara rağmen Borussia Dortmund maçı sırasında tribünlerde meşaleler yaktı ve sahaya patlayıcı maddeler attı.

Almanya’nın en fanatik taraftar grupları arasında yer alan Dinamo Dresdenliler, son 2 yılda kulüplerinin 111 bin 500 Euro para cezasına çarptırılmasına neden oldu.

Almanya’da yaşanan şiddet olayları

4. Lig takımı Magdeburg’un kaptanı Daniel Bauer, evine gelen holiganlar tarafından tartaklandı. Ölüm tehditleri de alan Bauer, şehir değiştirmek zorunda kaldı.

Dortmund’da 17 yaralı

B.Dortmund-D.Dresden maçı öncesi çıkan olaylarda 17 kişi yaralandı, 15 Dresdenli tutuklandı. Binlerce kişi turnikelere yüklenip, stada biletsiz girdi.  E.Frankfurt ile Kaiserslautern arasındaki kupa maçı öncesi iki takım taraftarları kavga etti. Tribünden havai fişek ve sis bombaları atıldı. 8 polis yaralandı, 30 kişi tutuklandı. Takım otobüsüne saldırı Stuttgart taraftarları B.Dortmund’un takım otobüsüne saldırdı. B.Münih-Nürnberg ve B.Dortmund-W.Bremen maçlarında kavga çıktı.

Haberin Devamı

Biz sevilmeyen çocuğuz!

DİNAMO Dresden Başkanı Andreas Ritter ise, eski Doğu Alman kulübü olmaları nedeniyle kendilerine ayrımcılık uygulandığını ima etti. Kupadan ihraç edildikleri taktirde buna itiraz edeceklerini belirten Ritter, “Sevilmeyen çocuğa ceza vermekle her şey düzelmez” dedi. Federasyon Başkanı Theo Zwanziger de kararlarında ısrarcı olduklarını ifade ederek, “Eğer kulüpler taraftarlarının sakince maç izlemelerini sağlayamıyorlarsa cezasınıda çekecekler” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!