"Taraftar stadı tıklım tıklım doldurmalı"

Güncelleme Tarihi:

Taraftar stadı tıklım tıklım doldurmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2011 15:36

Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, büyük taraftarlarından 17 Aralık'taki Kayserispor maçında stadı tıklım tıklım doldurmalarını istediklerini söyledi.

Şahbaz, Atatürk Stadı'nda sportif direktör Zafer Tüzün ile düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirspor'ın çıkışını sürdürmeye devam ettiğini belirtti.

Misafir edecekleri Kayserispor'u 17 Aralık'taki maçta yenip bu çıkışı sürdürmeyi amaçladıklarını ifade eden Şahbaz, şöyle konuştu:
“Eskişehirspor Süper Lig'de puan ve sıralama bakımından tarihinin en önemli başarısını yakalamış durumda. Bu görünen kısım. Görünmeyen kısımda da önemli çalışmalar yapılıyor. Futbol uzun vadeli bir oyundur. Yönetimimiz bilerek hareket ediyor. Eskişehirspor eğer ayağını yorganına göre uzatmamış olsaydı bugün farklı yerdeydi. 7 hafta önceki toplantılarımızda, 'bu lig enteresan bir lig, her an her şey olur, sabredelim' diyorduk ve dediğimiz oldu. Başarılar art arda geliyor. Eskişehirspor'a verilen desteğin şimdi dört katını istiyoruz. En önemlisi taraftarımızın desteğidir. Kayserispor maçında taraftarımızın her zamankinden daha fazla yanımızda olmasını istiyoruz. Büyük taraftarımızdan Kayserispor maçında stadı tıklım tıklım doldurmalarını istiyoruz. Büyük taraftarın stadı sallamasını ve Kayserispor'u tezahüratlarıyla boğmasını istiyoruz.”

Şahbaz, bir gazetecinin “uzun vadeli planınız nedir” diye sorması üzerine, “En önemli çalışma altyapıyla ilgili. Futbolcu kaynağı, finansal kaynak ve tesis olarak kendi kendine yetebilen bir kulüp oluşturmayı planlıyoruz. Bunun yanında basketbol takımı kurmayı da hedefliyoruz. Basketbol takımı son dönemde ciddi olarak gündemimizde. Önümüzdeki yıllarda bir takım oluşturmak istiyoruz” dedi.

Alper ve Veysel'e transfer tekliflerinin geldiği yönündeki soruyu da yanıtlayan Şahbaz, “İyi futbolculara ve iyi takımlara transfer teklifleri gelir. Alper ve Veysel, her takımın bünyesine katmak isteyeceği iyi futbolcular. Teklifler gelebilir ancak buna Eskişehirspor Kulübü karar verir. Alper için Fenerbahçe'den resmi bir teklif gelmedi” dedi.

Sportif direktör Zafer Tüzün

Sportif direktör Zafer Tüzün de biraraya gelmenin başlangıç, bunu sürdürmenin ise başarı olduğunu belirterek, Eskişehirspor'un başarı zinciri bakımından bunu sürdürecek gücünün bulunduğunu söyledi.

Eskişehirspor'un köklü geçmişine yakışır bir çıkış yakaladığını bildiren Tüzün, şunları kaydetti:
“Sadece iyi bir kadro ve teknik heyetin olmasıyla başarı gelmiyor. Buna taraftarın, camianın, yönetimin, eski yönetimlerin ve basının katkı vermesi çok önemli. Her birimin biraraya gelmesi gerekir. Ancak o zaman şehir ayağa kalkar, kenetlenir ve İstanbul hegemonyasına karşı koyabilir. Oyuncular her maçta iştahlılar. 'Ben olmak' duygusundan çıkıp 'biz olmak' duygusunu kazandırlar. Onların iştahları da rakiplerini bezdiriyor. Eskişehirspor, üstüne gelen takımı biraraya gelince adeta darmadağın edebiliyor. Eskişehirspor'a karşı savunmayı ilerde kurmak intihar gibi bir şey oldu.”

Tüzün, ligin ilk yarısındaki son iki maçın Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu ile yapılacağını anlatarak, “Önümüzde zorlu bir süreç var. Bu iki maç önemli. Bu maçı dönüm noktası gören Kayserispor var. Zor olacak. Mersin İdmanyurdu maçı da zor olacak. Onun için her kesimin biraraya gelmesi önem arz ediyor. Eskişehirspor kazanmaya odaklı hedefini kaybetmediği sürece zirveyi zorlayacaktır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!