Tanjevic'in yerine Ataman mı geliyor?

Güncelleme Tarihi:

Tanjevicin yerine Ataman mı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 13:04

A Milli Basketbol Takımının Slovenya'daki Avrupa Şampiyonasında dibe vurması sonrası basketbolda kazan kaynıyor. Dün oynanan Rusya maçı sonrasında istifa sinyalleri veren Tanjevic'in yerine ErginAtaman'ın ismi geçiyor.

Haberin Devamı

12 Dev Adam'ın Slovenya'da yaşadığı başarısızlık çok sayıda basketbol yorumcusuna göre basketbol tarihimizde yaşadığımız en ağır sonuç. İçlerinde Finlandiya gibi ülkelerin de bulunduğu 4 takıma yenilen ve sadece İsveç'i yenebilen milliler ülkeye geri dönerken yanlarında çok önemli bir soruyla da dönüyor: Tanjevic istifa edecek mi? Ederse yerine kim gelecek?

Gruptaki son maçında Rusya'ya 89-77 mağlup olan millilerin başantrenörü Bogdan Tanjevic ise maç sonu istifa sinyali verdi. Tanjevic, "Durum çok açık. Benim durumumdaki birinin görevini bırakması gerekir. Ancak burası bunun konuşulacağı yer değil. Perşembe günü bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Gerekli açıklamaları Türkiye'ye dönüşümde yapacağız" dedi.

GÖZLER ERGİN ATAMAN'A ÇEVRİLDİ
Türk basketbolunun duayen isimlerinden Aydın Öers ise yaptığı açıklamada adres olarak Ergin Ataman'ı gösterdi. Ataman'ın milli takımı hak ettiğini söyleyen Örs, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tanjevic'in şahsına ve kariyerine saygım var ama Ergin Ataman'ın bu görevi hak ettiğini düşündüğümü daha önce kamuoyuyla paylaştım. Şu anda da aynı şeyleri düşünüyorum. Paniğe kapılmadan, sakin olunması gerek. Turnuva bittikten sonra sakin kafayla, orada görev yapanları sorumlu tutarak işin içinden çıkamayız. Hep beraber bir müzakere yapmalıyız."

Haberin Devamı

GALATASARAY'IN HOCALARI MİLLİ TAKIMLARDA
Basketbolda ibrenin Galatasaray Liv Hospital başantrenörü Ergin Ataman'a dönmesi ise ilginç bir görüntü ortaya çıkardı. Galatasaray'ın önemli branşlarının antrenörleri birer birer milli takımların yolunu tutuyor. Fatih Terim'in A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğüne getirilmesinin yanında sarı kırmızılıların kadın voleybol takımı antrenörü Massimo Barbolini de Filenin Sultanları'nın antrenörlüğünü yapıyor. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın bu konuda ne yorum yapacağı ise merak ediliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!