Tangocular zorla 1-0

Güncelleme Tarihi:

Tangocular zorla 1-0
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünya Kupası finallerindeki ilk maçını oynayan Japonya, iki kez şampiyon olan Arjantin'e zor anlar yaşattı. Arjantin, golcüsü Batistuta'nın plase vuruşuyla üç puana ulaştı.

Japonya çetin ceviz çıktı

4H Grubu'nda oynanan maçta kapalı kutu Japonya çetin ceviz çıktı. Uzakdoğu ekibi maça hızlı başladı ve sağlı sollu ataklarla Arjantin savunmasına yüklendi. Ancak tecrübeli tangocular 28. dakikada Batistuta'nın golüyle elde ettiği skor üstünlüğünü 90 dakikanın sonuna kadar korumayı başardı.

Batistuta Milli formayla 44 gole ulaştı

ARJANTİN'in en çok gol atan futbolcusu olan Batistuta, Japonya filelerini havalandırıp, takımına galibiyeti getirirken, milli forma altındaki gol sayısını da 44'e çıkardı. 62 kez milli olan Batistuta, İtalya'da forma giydiği Fiorentina takımının da gözdesi.

Dünya Kupası'nın gediklilerinden ve iki kez şampiyon olan Arjantin, tarihinde ilk kez finallere katılan Uzakdoğu temsilcisi Japonya karşısında zor bir galibiyet aldı: 1-0. Otoritelerce, kupanın favori ekipleri arasında gösterilen Tangocular, hızlı ve güçlü Japonya orta sahasının hücuma yönelik oyunu karşısında zaman zaman zorlanmasına karşın kalesinde gol görmedi ve Batistuta'nın plase vuruşuyla gelen gol sayesinde H Grubu'ndaki ilk maçında üç puanı alan ekip oldu.

13. dakikada Nanami'nin pasına hareketlenen Soma'nın kafa vuruşu üsten az farkla auta çıktı.

28. dakikada Arjantin aradığı golü buldu. Defansın hatasından yararlanan Batistuta, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kalecinin üstünden plase bir vuruşla topu Japonya ağlarına gönderdi. 1-0

37. dakikada sol taraftan Sensini'nin ortasına iyi yükselen Batistuta'nın vuruşu yan direkten döndü. Dönen topu Lapez tekrar kafayla tamamladı Japon kaleci topu güçlükle kontrol etti ve ilk yarı Arjantin'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

70. dakikada Batistuta'nın kullandığı serbest vuruşta top defanstan döndü. Simeone, kendisine gelen topa vurdu, meşin yuvarlak bu kez kaleciden döndü, Balbo'nun önüne düştü. Balbo'nun vuruşunda kaleci bu kez topa hakim oldu.

82. dakikada Akita'nın yakın mesafeden kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.

85. dakikada Nakanishi ceza sahasına girdi. Yakın mesafeden vuruşunda top savunmaya çarparak kornere çıktı.

STAT: Municipal

HAKEMLER: Mario Van der Ende (***) (Hollanda), Marc Van Den Broeck (***) (Belçika), Eddie Foley (***) (İrlanda)

ARJANTİN: 1 Roa (***)- 2 Ayala (**), 6 Sensini (**) (Dk.73 3 Chamot **), 22 Zanetti (***), 14 Vivas (**)- 5 Almeyda (**), 8 Simeone (***), 11 Veron (***), 10 Ortega (**)- 7 Lopez (**) (Dk.62 18-Balbo **, 9 Batistuta (***)

YEDEKLER: 12 Burgos, 17 Cavallero, 13 Paz, 4 Pineda, 15 Astrada, 20 Gallardo, 16 Berti, 19 Crespo, 21 Delgado

JAPONYA: 20 Kawaguchi (**)- 2 Narahashi (**), 4 Ihara (***), 19 Nakanishi (**), 17 Akita (**)- 3 Soma (**) (Dk.85 22 Hirano), 10 Nanami (***), 8 Nakata (***), 6 Yamaguchi (***)- 18 Jo (**), 9 Nakayama (***) (Dk.67 12 Lopes **)

YEDEKLER: 1 Kojima, 21 Narazaki, 5 Omura, 16 Saito, 15 Morishima, 13 Hattori, 7 Ito, 11 Ono, 14 Okano

GOL: Dk.28 Batistuta

SARI KARTLAR: Ihara, Nakanishi, Hirano, Nanami (Japonya)

ARJANTİNLİ GÜZEL

Arjantinli taraftarlar milli takımlarının Japonya karşısındaki ilk sınavında Municipal Stadı'nı doldurdu. Tribünlerin büyük çoğunluğunu kaplayan mavi beyazlı taraftarlar 90 dakika boyunca büyük coşku ile takımlarını destekledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!