Tangocular kazandı

Güncelleme Tarihi:

Tangocular kazandı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 02, 2002 10:45

Nijerya'yı golcü futbolcusu Gabriel Batistuta'nın attığı golle yenen Arjantin, F Grubu'ndaki ilk 3 puanı aldı. Nijerya kalecisi Shorunmu,yaptığı kurtarışlarla farkı önleyen isim oldu.

Haberin Devamı

Kupanın favorilerinden Arjantin, 17. Dünya Kupası finallerine 3 puanla başladı. Arjantin, İbaraki Stadı'nda oynanan maçta Nijerya'yı 1-0 yendi. F Grubu'ndaki mücadelenin ilk yarısında üst üste geliştirdiği ataklarda kaleci Shorunmu'yu geçemeyen Tangocular, aradıkları gole 63. dakikada ulaştılar.

İkinci yarıda oyunu tamamen Nijerya yarı sahasına yıkan mavi beyazlılarda takım kaptanı Veron, kazanılan köşe vuruşunu, arka kale direğine gönderdi. Arjantin'in şampiyonadaki en önemli golcüsü Gabriel Batistuta, çok iyi yükseldi ve topu filelere gönderdi: 1-0

Gol sonrasında da atak üstüne atak geliştiren Arjantin, yakaladığı bir çok net gol pozisyonundan yararlanamadı. Tangoculara geçit vermeyen kaleci Shorunmu, yaptığı kurtarışlarla maçın yıldızı olurken, Nijerya'nın son 10 dakikadaki çabaları gol getirmedi ve Arjantin maçtan 1-0 galip ayrıldı.

ONIGBINDE OYUNDAN MEMNUN
    Â
Nijerya Milli Takımı Teknik Direktör Adegboye Onigbinde, Arjantin karşısında alınan 1-0'lık yenilgiye karşın takımının oyunundan memnun olduğunu söyledi. Adegboye Onigbinde, maçtan sonra yaptığı açıklamada, karşılaşmada futbolcularının ortaya koyduğu performanstan çok etkilendiğini belirterek, "Takımımız oyunun genelinde iyi bir mücadele ortaya koydu. Yalnızca ileri uçta eksiklerimiz vardı ve çok fazla etkili olamadık. Daha iyi olabilirdik. Fakat Kanu'nun erken sakatlanması da şanssızlık oldu." dedi.

Haberin Devamı

Arjantin'in de adına yakışır bir oyun sergilediğine işaret eden Onigbinde, ''Onlar da şampiyonaya çok iyi hazırlanmışlar ve bunu oynadıkları futbolla gösterdiler" diye konuştu.

Onigbinde, ilk maçı yitirmeleri nedeniyle bundan sonra motivasyonlarını daha da artırmaları gerektiğini ifade ederek, kalan 2 maçı kazanarak kupada yollarına devam etmek istediklerini sözlerine ekledi.

ARJANTÄ°N (3-4-3): 12-Pablo Cavallero; 4-Mauricio Pochettino,2-Roberto Ayala, 6-Walter Samuel; 8-Javier Zanetti, 14-DiegoSimeone, 11-Juan Sebastian Veron (16-Pablo Aimar 78), 3-JuanPablo Sorin; 10-Ariel Ortega, 9-Gabriel Batistuta (19-HernanCrespo 81), 7-Claudio Lopez (18-Kily Gonzalez 46)

NÄ°JERYA (4-3-3): 1-Ike Shorunmu; 3-Celestine Babayaro,6-Taribo West, 5-Isaac Okoronkwo, 16-Efe Sodje (15-ChristopherJustice 74), 2-Joseph Yobo, 4-Nwankwo Kanu (7-Pius Ikedia 48),10-Jay Jay Okocha, 9-Bartholomew Ogbeche, 17-Julius Aghahowa,11-Garba Lawal
  Â
Gol: Gabriel Batistuta 63
Sarı Kart: Walter Samuel 51, Diego Simeone 90 (Arjantin),
Efe Sodje 73 (Nijerya)

Hakem: Gilles Veissiere (Fransa), Frederic Arnault (Fransa), Heiner Mueller (Almanya)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!