Tamer Taşpınar: İsrail'de battık, İsrail'de küllerimizden doğduk!

Güncelleme Tarihi:

Tamer Taşpınar: İsrailde battık, İsrailde küllerimizden doğduk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 11:10

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, hem tesisleşme hem dopingle mücadele anlamında büyük başarılar kazandıklarını belirtirken ilginç ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, görev süresi içinde çok önemli icraatlara imza attıklarını belirtirken, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki işbirliği projesinin detaylarını anlattı.

"ARTIK LEŞ KOKAN SALONLAR KALMADI"
Göreve geldikleri günden itibaren büyük bir tesisleşme hamlesi yaptıklarını vurgulayan Taşpınar, "Bakanlığımızın son yıllardaki tesisleşmesinden bizde yararlandık. Biz göreve geldiğimizde 32 ilde halter faaliyeti yapılıyordu. Biz bu sayıyı 51 ile çıkardık ve asıl hedefimiz 81 ilde halter faaliyeti yapmak. 32 ildeki tesislerimiz çok kötüydü. Ankara Eryaman ve Sincan'da çok lüks tesisler yaptık. Artık leş kokan salonlar kalmadı. Yeni salonlarımıza girildiğinde insan idman yapmak istiyor. Tüm tesislerimizi iyileştiriyoruz. Trabzon, Samsun, İstanbul ve Bursa'da yeni idman salonları kurduk'' dedi

Haberin Devamı

Tamer Taşpınar: İsrailde battık, İsrailde küllerimizden doğduk

"KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİ BOŞ VAKİTLERİNİ HALTERLE DEĞERLENDİRECEK"
Taşpınar Diyanet işleri Bakanlığı ve Spor bakanlığı'nın yeni projesine değinerek şunları söyledi:

"Bursa'da yatılı kuran kursu olan camide hem halka açık hem de, kuran kursu öğrencilerinin yararlanacağı antrenman salonu açıyoruz. Kurstaki öğrenciler boş vakitlerini değerlendirecek. Biz il sayısını 51 yaptık diyoruz, ama sadece Bursa'da antrenman tesis sayısı 1 iken, 5 oldu. Hızla alt yapıyı geleceğe hazırlıyoruz. 2016 olimpiyatları için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Mevcut sporcularımızdan faydalanacağız. Ancak, 2020'yi düşünüyorsak bugünden temelini atmamız lazım. Biz bir yandan il sayısını çoğalttık, antrenman salonlarının sayılarını çoğalttık ve gördüğünün bu tesisleri loş ve ter kokan yerlerden kurtardık. Artık son sistem malzemeleri aldık. Bir olimpiyatta 3 tane altın madalya alabilen bir halter federasyonu bu durumda olmamalıydı. Çok şükür sporcularımız, antrenörlerimiz ve kulüplerimiz çok memnun."

"GEÇMİŞTE 10 SPORCU HALTERİ KURTARMIŞ, ELLERİNE KOLLARINA SAĞLIK"
Tamer Taşpınar, halter milli takımlarındaki gençleştirme operasyonu yaptıklarını da belirterek şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Sporcularımız geçmişte adlarını 'altın' harflerle tarihe yazdırdı. O dönemlerde sadece 32 ilde halter varmış. Geriden gelen gençler düşünülmemiş. Toplam 20 tane sporcu varmış, 10 tanesi üst düzey sporcu ve halteri kurtarmışlar madalyalar gelmiş. Ellerine kollarına sağlık. Ancak, gerisi? O sporcular gitti ve ortada kaldık. Şimdi biz neler yapıyoruz. Kulüp açmakla sporcu kaynağını artırıyoruz. Madalya alacak sporcularımızı kamplara 20 değil 30-35 kişi alıyoruz.

"YATILI KAMPLARDAKİ SPORCULARA 400-500 LİRA MAAŞ VERİLİYOR"
Genel müdürlüğümüzün projesi var... Halterin merkezi Ankara, Konya ve Gaziantep. Tohum projesinde sporcularımız oldukça iyi dereceler yapıyor. Yatılı olan kamplardaki sporculara 400-500 lira maaş veriliyor ihtiyaçlarını görsünler diye. Bu proje başarılı olunca Ankara'da da gündüz kampı kurduk. Şimdi bir projede Doğu ve Güneydoğu illerindeki sporcuları Erzurum'da toplayacağız. Bu çalışmalarımız 2020 olimpiyatına hazırlık."

Haberin Devamı

Tamer Taşpınar: İsrailde battık, İsrailde küllerimizden doğduk

Ayşegül Çoban, İsrail'deki Avrupa Şampiyonası'nda iki altın madalya kazandı.

"İSRAİL'DE BATMIŞTIK, YİNE İSRAİL'DE KÜLLERİMİZDEN DOĞDUK"
Halter sporunda geçmiş yıllarda yaşanan sorunlara da değinen Taşpınar, "Yaşanan bir sürü talihsiz olaylardan sonra biz bu göreve geldik. Bana ifade edilen şuydu; eğer sporcular ilaç yani doping almazlarsa Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda madalya almayı unutun... Allah'a çok şükür, İsrail'de batmıştı halter, 21 sporcumuzda doping çıkmıştı. Ve yine İsrail'de küllerimizden dirildik. Alamazsınız denilen madalyayı orada Ayşegül Çoban'la altın olarak aldık. Nurcan Taylan'la da gümüş ve toplamda 5 madalya kazandık. Çok çalışırsanız ve iradeyi ortaya koyarsanız oluyormuş. Dünya Şampiyonası'nda da gümüş madalya kazandık. Sırada olimpiyatlar var. Demekki ilaçsız olmaz denilen madalya oluyormuş. Yaptığımız iş demekki doğruymuş. Biz doğru yolda ilerliyoruz.

Haberin Devamı

Tamer Taşpınar: İsrailde battık, İsrailde küllerimizden doğduk

Nurcan Taylan, İsrail'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!