Tamas Ajan Türkiye'ye büyük övgü

Güncelleme Tarihi:

Tamas Ajan Türkiyeye büyük övgü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2013 13:45

TÜRKİYE Halter Federasyonu’nun, 2013 yılı içerisinde “Temiz Spor” ilkesiyle başlattığı dopingle mücadelesine Uluslararası Halter Federasyonundan (İWF) büyük destek geldi.

Haberin Devamı

SPORCUSUNDA DOPİNG ÇIKAN BULGAR KÖKENLİ ANTRENÖRLERE YURT DIŞI GÖREVİ YASAKLANDI

1856 doping örneğinden 69’unun pozitif çıktığını belirten IWF Başkanı Tamas Ajan, 13 sporcusunda doping tespit edilen Kazakistan’ı, 7 sporcu ile Ermenistan, 6 sporcu ile Özbekistan, 5 sporcu ile Ukrayna, 4 er sporcu ile Romanya ve Gürcistan takip ediyor. Türkiye 1 sporcu ile son sırada yer alıyor.

TÜRKİYE Halter Federasyonu’nun, 2013 yılı içerisinde “Temiz Spor” ilkesiyle başlattığı dopingle mücadelesine Uluslararası Halter Federasyonundan (İWF) büyük destek geldi. Polonya’nın Wroclaw kentinde düzenlenen IWF Kongresinde; dünya genelinde halter sporunun dopingle anılmasından büyük bir sıkıntı duyduklarını ve dopingle mücadelede bütün ülkelerin aynı kararlılıkta olmaları gerekliliği üzerinde duruldu.

Haberin Devamı

SPORCUSUNDA DOPİNG ÇIKAN BULGAR ANTRENÖRLERİN YURT DIŞINDA ÇALIŞMALARI ENGELLENECEK

IWF Başkanı Dr. Tamas Ajan konuşmasında halter sporunun dünya genelinde en büyük sorununun doping kaynaklı olduğunu ve bu sorunun üstesinden gelmek için her türlü önlemlerin alınacağını söyledi. Halterin dünyada dopingle anılmasından son derece rahatsız olduğunu belirten Ajan, “ çok özür dilerim. Sorunun en büyük kaynağı, Bulgaristan menşeli antrenörlerden kaynaklanıyor. Ülkelerinin dışındaki takımları çalıştıran Bulgar kökenli antrenörleri doping konusunda çok sıkı gözetime alacağız. Ve sporcuları doping olaylarına karışan Bulgar antrenörlerinin yurtdışında antrenörlük yapmalarını engelleyeceğiz. Bütün ülke federasyonlarının bu konuda duyarlı ve hassas olmalarını istiyorum” açıklamasını yaptı.

AJAN: 1856 DOPİNG ÖRNEĞİNDEN 69 TANESİ POZİTİF ÇIKTI

Başkan Tamas Ajan, IWF olarak 2013 yılı içerisinde yarışma öncesi ve yarışma sonrasında 1856 doping numunesi aldırdıklarını ve bunlardan 69 tanesinin pozitif çıktığını söyledi. Doping kontrollerinin pozitif çıktığı ülkelerin başında Olimpiyatlarda başarıları en çok konuşulan 13 sporcusunda doping tespit edilen antrenörlüğünü Türk asıllı Bulgaristan göçmeni Enver Türkileri’nin yaptığı Kazakistan geliyor. Bu ülkeyi 7 sporcu ile Ermenistan, 6 sporcu ile Özbekistan, 5 sporcu ile Ukrayna, 4 er sporcu ile Romanya ve Gürcistan takip ediyor. Dünya Halter Federasyonu Başkanı Tamas Ajan dopingle mücadele kapsamında bu ülkelere çeşitli para ve müsabakalardan men cezaları vereceklerini de açıkladı. Türkiye ise 1 doping olayı ile son sırada yer aldı.

Haberin Devamı

TAŞPINAR: 450 DOPİNG TESTİ YAPTIRDIK

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, “Federasyonumuz Milli Takım kampları, yurtiçi ve yurtdışı Organizasyonlar öncesi, sonrası 450 numune aldırarak “Dopinge Sıfır Tolerans prensibinde ne kadar kararlı olduğumuzu ortaya koydu. Üniversiteler bünyesindeki akademisyenlerle iş birliği kurarak sporcularımıza, antrenörlerimize, yöneticilerimize yönelik eğitim sürecimiz devam ediyor. Dopingle mücadelede ki kararlılığımız önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!