Tam destek

Güncelleme Tarihi:

Tam destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2008 13:39

Avrupa Atletizm Birliği'nin (EAA), yılın atleti adayları arasında gösterdiği milli sporcu Elvan Abeylegesse'ye, Etiyopya'dan tam destek geldi.

Haberin Devamı

EAA'nın resmi internet sitesinde başlayan oylamada, Avrupa'nın önde gelen sporcuları ile çekişen Pekin Olimpiyat Oyunları'nın 2 gümüş madalyalı sporcusu, Etiyopya asıllı milli atlet Elvan Abeylegesse'nin başarısı için Etiyopya Milli Takımı sporcuları ve antrenörü de oy kullandı.

Etiyopyalı mesafeciler, maratoncu Getachew Akalu ve 10 bin metre ve yarı maraton atleti Berhanu Mekonnen, gönderdikleri elektronik postayla Elvan'ı başarılarından dolayı kutlarken, EAA oylamasında da tercihlerini Elvan'dan yana kullandıklarını ifade ettiler.

Mekonnen, mesajında, “Elvan'ın Avrupa'da yılın atleti olacağına inanıyoruz” dedi.

Öte yandan, geçmiş yıllarda iki kez Avrasya Maratonu'nu kazanan, daha sonra atletizm hayatına antrenör olarak devam eden ve Etiyopya Milli Takımı için çalışan Bedaso Turbe de Elvan için bir mesaj yollayarak, adaylığını öğrenmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti ve Abeylegesse için oy kullandıklarını açıkladı.

GÜÇLÜ RAKİPLER

EAA'nın “Avrupa'da Yılın Atleti” oylamasında, Etiyopya asıllı milli atlet Elvan Abeylegesse, güçlü rakiplerle mücadele ediyor.

Haberin Devamı

Abeylegesse'nin rakipleri arasında, 29. Yaz Olimpiyatları'nda bayanlar 400 metrenin şampiyonu İngiliz Christine Ohuruogu, bayanlar maratonda altın madalyanın sahibi Rumen Constantina Tomescu, bayanlar yüksek atlamanın birincisi Belçikalı Tia Hellebaut, bayanlar sırıkla yüksek atlamada kendi dünya rekorunu geliştirerek altın madalyaya uzanan Rus Yelena Isinbayeva, bayanlar üç adım ve uzun atlamada gümüş madalya alan Rus Tatyana Lebedeva ve bayanlar 3000 metre engellide dünya rekoru kırarak birinci olan Rus Gulnara Samitova Galkina ile dünya şampiyonu Hırvat yüksekçi Blanka Vlasic de bulunuyor.

EAA'nın internet sitesinde, atletizmseverler, medya mensupları ve birliğe üye federasyonlar tarafından ayrı ayrı yapılacak oylama, 25 Eylül Perşembe günü sona erecek.

Söz konusu oylama, toplam 20 sporcudan 5'ine, 1'den 5'e kadar sıralama yapılması yoluyla tamamlanacak.

2002 yılında eski milli atlet Süreyya Ayhan'ın birinci olduğu oylamada, geçen yılın atleti, Hırvat Blanka Vlasic olmuştu.

Haberin Devamı

Atletizmseverler, EAA'nın “www.european-athletics.org” adresli resmi internet sitesinden oylamaya katılabilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!