Takvim kavgası

Güncelleme Tarihi:

Takvim kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2007 00:00

Futbol Federasyonu’nun olağanüstü genel kurula gitmesi için gerekli imzaları toplayan Haluk Ulusoy muhalifleri, yasa ve statü gereği bu kongrenin en geç 60 gün içinde yapılması gerektiğini savunuyorlar. Federasyon yöneticileri ise 90 günde diretiyor.

FUTBOL Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nun toplanması için gereken imzaların toplanmasının ardından, bu kez de ortaya "takvim krizi" çıktı. Yasanın yanı sıra ana statünün 10. maddesinde yer alan ifade doğrultusunda, seçim süreci çok farklı şekilde yorumlanmaya başlandı. İmza toplama komitesinin başkanlığını yapan Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, federasyonun en kısa zamanda olağanüstü genel kurula gitmesi gerektiğini savunarak, "Yasa çok açık. En geç 60 gün içinde bu genel kurul yapılmalıdır. Olağanüstü genel kurul çağrımıza seçim maddesi koydurduğumuz için, artı 30 günlük sürenin işlemesi mümkün değil" dedi.

Ulusoy aday olabilir mi

Futbol Federasyonu ise yasal sürenin sonuna kadar kullanılacağını açıkladı. Yasa ve statü gereği, olağanüstü genel kurulun 60 gün içinde yapılabileceğini belirten federasyon, bu genel kurulda alınacak seçim kararı sonrası, 30 günlük sürenin de işletilmesinin mümkün olduğunu belirtti. Bir önceki dönem federasyon başkanlığı yapan Levent Bıçakçı ise, yine aynı ve statü gereği, olağanüstü genel kurulun 45 gün içinde yapılabileceğini söyledi.

Öte yandan yine aynı yasa ve statüde yer alan "Başkan, üst üste ya da aralıklarla en fazla üç dönem seçilebilir" maddesi de, ayrı bir tartışmaya yol açtı. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un daha önce üç kez seçildiğini hatırlatan bazı delegeler, yasa gereği Ulusoy’un yeniden seçilemeyeceğini savundular. Buna karşı olarak, "Bir dönem, dört yıldır. Ulusoy, geçen dönemin ortasında göreve geldi, henüz de bu dönemi tamamlayamadı. Bu bakımdan üç kez seçilmiş sayılmaz" şeklinde görüş belirtildi.

Şahin: Başkanlık için adayım yok
/images/100/0x0/55eb43e0f018fbb8f8b5fe25


Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyon Başkanlığı için kimseyi aday olarak önermediğini, önermesinin de doğru olmayacağını ifade ederek, "Böyle bir yetkim ve görevim de yok" dedi. Öte yandan federasyonun olağanüstü genel kurula gitmesi için başlatılan kampanyaya Gençlerbirliği, Altay ve BUGSAŞ kulüpleri de tam kadro katıldı ve imza sayısı 113’e ulaştı.

Federasyonu FIFA’ya şikayet ettiler

BURSASPOR
Kulübü kongre üyeleri Lemi Keskin ve Gökhan Celbiş’in, Futbol Federasyonu’nun 2004 yılındaki Ç.Rize-Beşiktaş, Ç.Rize-A.Sebat ve Beşiktaş-A.Sebat maçlarıyla ilgili ayrıntılı soruşturma açmadığı iddiasıyla FIFA ve UEFA’ya şikayette bulundukları bildirildi. Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, 5 aydır süren hukuk mücadelelerine karşın "federasyonun şikeyi koruyan ve destekleyen tavırlarının değişmediğini", bu nedenle Bursasporlular’ın artık şike ve şikecilerin üstüne FIFA ile UEFA’nın dikkatini çekeceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!