Takımlar basamaklı burunun kamufle edilmesinde anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Takımlar basamaklı burunun kamufle edilmesinde anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 17:10

Formula 1 takımları, tasarımcıların gelecek sene araçların mevcut basamaklı burunlarını gizlemelerine müsaade eden kuralda anlaşmaya vardı.

Haberin Devamı

turkiyef1.com'un haberine göre, bu sezon takımlardan 10'unun tercih ettiği dikkat çekici burun tasarımı, sezon başında gündemi epeyce meşgul etmiş, sıradışı görünümü sebebiyle taraftarlardan olumsuz tepkiler almıştı. Sözkonusu tasarım, pilotları baş ve yan etkilerden korumak amacıyla düşünülmüştü.

McLaren Teknik Direktörü Paddy Lowe yaptığı açıklamada, takımların gelecek sene basamağı gizlemek için bir panel kullanma seçeneğine sahip olacağını söyledi.

Lowe, takımların, araçların mevcut yapılarını muhafaza ederek, basamaklı tasarımı gizleyen bir panele izin veren kural üzerinde anlaştıklarını kaydetti.

Panelin ebatı ve kaplamasına sınırlama getirileceğini belirten Lowe, "Böylece bundan bir aero avantaj sağlanamayacak. Ayrıca ön taraftan etkide bir rolü olmayacak" dedi.

Haberin Devamı

Takımların uzlaştığı kuralların FIA'nın onayına ihtiyacı bulunuyor. Lowe, bununla birlikte tüm takımların sözkonusu kamuflaj noktasında mutabık olduklarını ve değişikliğin yapılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!