Takım da bizi görünce çok şaşırdı

Güncelleme Tarihi:

Takım da bizi görünce çok şaşırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2011 23:03

Taraftar fanatizminin kan döküp can aldığı tribünlerde bir avuç üniversiteli, sesini yükseltiyor. Yaratıcı pankartlarıyla öne çıkan, “Aile içinde konuşulmayacak şeyi tribünde söylemeyiz” diyen gençlerden oluşan bu kendi küçük ama etkisi büyük grubun adı Boz Baykuşlar! İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un 30-40 kişilik resmi taraftar grubu onlar...

Haberin Devamı

Maç var dediler geldik pankartı

AHMET YAMAN - KURUCU (Aydın Üniversitesi, grafik tasarım öğrencisi)

Bir forumda İBŞB’ye destek olalım, taraftarı yok fikrini tartışıyorduk. Yaklaşık dört ay önce Konyaspor maçından dört saat önce 12 kişi toplandık, maça gittik. Kimse birbirini tanımıyordu. Karabük maçında 30 kişi yoktuk. “Maç var dediler geldik” pankartını açtık, ilk kıvılcımı çaktık.

Her maça yeni bir sloganımız var

BARIŞ KILIÇ - TEZAHÜRATLARIN YAZARI(Uludağ Üniversitesi, sanat tarihi öğrencisi)

Arif Hoca’ya (Arif Erdem) soruyorlar, “Taraftarınız çağırıyor, neden gitmiyor futbolcular tribüne” diye. O da esprili bir şekilde, “Tabii size gelmezler, kulübe daha kalabalık” dedi. Pankarta, “Biz az kişi değiliz, kulübe çok zengin” yazdık, altına da “Arif olan anlar” dedik. Her maça yeni sloganımız var.  Yedeğimiz bol.

Haberin Devamı

Takımı tribüne çağırıyoruz ama sayımız onlardan azSAFA UĞUR - AMİGO / (Yeditepe Üniversitesi. Gastronomi öğrencisi)

Her maç eğleniyoruz, hiç durgun geçen maçımız yok. Hani futbolcular çıkmadan önce ısınırken dışarıdaki uğultuyu duyar da tüyleri diken diken olur ya, İBŞB’li futbolcular alışmış hiç taraftarları yok. Tam koridordan çıkarlarken “İstanbul” diye bağırmaya başladık, çok şaşırdılar. Sekiz kişi pankarta sığınmış rüzgârdan, ne oluyor diye bakıyor futbolcular... Takımı tribüne çağırıyoruz, takımın sayısı bizden fazla; gelseler ayıp olur yani.

Aynı deliler geldi amirimCENK ALP - SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ YÖNETİCİSİ / (Marmara Üniversitesi Fizik Bölümü öğrencisi)Dardanel maçına gitmiştim ilk kez, sekiz kişiydik o zaman. Polis tuhaf bakıyor, kim bunlar terörist mi diye. Polislerden biri “Aynı deliler geldi amirim” diyor. “Bize her yer deplasman” pankartını açmışız yine, öndeki polis amiri, “Daha yukarı kaldırın şunu çocuklar” diye bizi destekliyor. Ne taciz var, ne küfür; polis bile vermiyorlar önümüze. Cadburry engelli yıldızlar basketbol takımı var, onların maçlarına gidiyoruz, taraftar olarak destek oluyoruz. Darülacezeye dedelerin yanına gittik, bağış topladık, atkı bere götürdük. Sırada Kızılay için kan bağışı var.

Haberin Devamı

Bize fairplay takım diyorlarMETEHAN YURUNUŞ - TARAFTAR (Bilgi Üniversitesi, hukuk öğrencisi)Maça giderken bir anda ortaya çıkıyor fikirler. Trabzon 60 bin kişi, “Bize her yer Trabzon” diye yeri göğü inletiyor. Biz ev sahibiyiz, bir köşeye büzülmüşüz, bağırıyoruz. Sonra bir açtık “Bize her yer deplasman” pankartını, herkes bize odaklandı. Taraftarı yok diye ‘Fairplay takım’ diyorlar bizim için. Hayır, biz hem taraftarı olan hem fairplay olan bir takım olmak istiyoruz.

Yenilsen de yenilsen de taraftarın seninle MEHMET MENGÜ - TARAFTAR(Yeditepe Üniversitesi, mühendislik öğrencisi)

Biz tribüne gelene kadar her maçı kazanan takım, altı maç peş peşe kaybetti. Suçu kendimizde aradık, “Sorun sizde değil bizde” sloganı ve pankartı ortaya çıktı. Sonra, “Yenilsen de yenilsen de taraftarın seninle” sloganı çok ilgi çekti. “İstanbul üç büyüklerden ibaret değil” pankartını açtık Kasımpaşa maçında, Kasımpaşalılarla kardeş olduk.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!