Taffarel farkı

Güncelleme Tarihi:

Taffarel farkı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1999 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Galatasaray'ın kendi sahasında coşkun seyircisinin desteğini alarak çıkacağı rövanşta kaybedeceğini ve eleneceğini hiç düşünmedim. Nitekim de öyle oldu. Galatasaray yazımda da uzun uzun bahsedeceğim gibi Sakaryaspor karşısında kalecisinin farkıyla maçı rahat kazandı ve finalist oldu.

Taffarel sadece rakip takımın hücumlarını önlemedi, Galatasaray'ın attığı ikinci golde nefis bir de pas verdi. Eliyle topu öyle güzel oyuna soktu ki, Taffarel'in atağa kaldırdığı Arif'in pasında Ümit'e sarı kırmızılı ekibin ikinci golünü atmak kaldı. Ümit'in vuruşu da çok güzeldi doğrusu.

Taffarel'i kutlamak lazım. Dün Galatasaray'ın onun gibi bir kaleciye ihtiyacı vardı. Sadece cepheden gelen toplarda değil, yan toplarda da çıktı aldı ve Galatasaray defansını rahatlattı.

Sakarya dirilmiş

Ve gelelim Sakaryaspor'a. Gerçekten çok iyi bir takım olmuş. Antrenörleri Giray Bulak'ı kutlamak isterim. Sahada koşan, topu kazandıktan sonra her an rakibin üstüne 5-6 oyuncu ile giden, tek pas yapan, ayağa oynayan bir ekip oluşturmuş. Defansında tabi stoperli- liberolu oynuyor, bu çok doğal. Orta sahada Galatasaray'a zaman zaman üstünlük sağladılar. Oysa ne diyorduk hep, sarı kırmızılı ekibin en güçlü yeri orta sahadır.

Hüseyin, Kadir, Aygün, Yusuf ve Timuçin adeta bir Çin ordusu gibi Galatasaray'ın üzerine geldiler. Pozisyon da yakaladılar. Maçı uzatmaya da götürebilirlerdi ama Taffarel farkı Galatasaray'ın imdadına yetişti. Sakaryaspor kalecisi Kingston da B.Hakan'ın nefis bir kafa vuruşunu inanılmaz bir refleksle kurtardı. Kingston da ileride iyi bir kaleci olacak. Yalnız çok tecrübesiz ve zaman ayarında geç kalıyor.

Hakem İbrahim Aksoy birden bire yeniden çıktı ortaya. Herhalde dostum Hilmi Ok nasıl olsa bu maçı Galatasaray kazanır diye onu sahaya sürmüş. Hagi'ye gösterdiği sarı kartta haklıydı, ona diyecek bir şeyim yok. Çaldığı düdüklerin çoğu hatalıydı. Bana göre tekrar istirahata çekilmeli İbrahim Aksoy.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!