Tabata kâbusu sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Tabata kâbusu sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2013 00:09

Beşiktaş, 2009’da 8 milyon Euro ödeyerek aldığı ama bir faydasını göremediği Rodrigo Tabata nedeniyle Gaziantep ile mahkemelik oldu. 800 bin liralık senet iki kulübü anlaşmazlığa düşürdü.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Gazian-tepspor’un iki yıl önce icraya koyduğu 800 bin liralık senetle ilgili borcunun olmadığını belirterek kırmızı siyahlı kulübe İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açtı. Gaziantepspor ise Beşiktaş’ın icra takibini sürüncemede bırakmak ve borcunun ödenmesini geciktirmek amacıyla dava açtığını savunup reddedilmesini istedi. İhtilafın nedeniyse Tabata ve İsmail Köybaşı’nın transferinden kaynaklanıyor.

BEŞİKTAŞ: BİZİM BORCUMUZ YOK

Beşiktaş, Gaziantepspor’un 800 bin liralık senetle başlattığı icra takibi başlattığını ama söz konusunu senedin bedelsiz kaldığını savundu. Beşiktaş dilekçesinde, “800 bin liralık senet, İsmail Köybaşı ve Rodrigo Barbosa Tabata’nın 2009/10 sezonunda Beşiktaş’a transfer edilmesi çalışmaları sırasında, taraflar arasındaki görüşmelerin başarıyla sonuçlanmasını garanti etmek amacıyla Gaziantepspor’a verilen teminat amaçlı geçici teminat. Transferler tamamlandığında iade edilmeliydi” dedi.

Haberin Devamı

GAZİANTEPSPOR: TEMİNAT SENEDİ DEĞİL

Gaziantep ise: “28 Ağustos 2009 tarihli bu senedin ödeme tarihi 15 Haziran 2010’du. Vadesi gelen 800 bin liralık senedi Beşiktaş ödemedi. Senedin İsmail Köybaşı transferine teminat olması mümkün değildir. Senetten önce sözleşme imzalandı. Tabata’nın transferi de 30 Haziran 2010’dur. Tabata’nın transferi 28 Ağustos 2009’da imza edildi.” TFF kayıtlarında ise Tabata’nın Beşiktaş ile sözleşmesinin başlangıç tarihi 29 Ağustos 2009 görünüyor.

Eneramo 3 hafta yok

BEŞİKTAŞ’ın transfer görüşmelerine başladığını bildirdiği ama henüz imza attırmadığı Michael Eneramo, 3 hafta sahalardan uzak kalacak.
İstanbul’da dün sağ diz iç ve dış menisküs ameliyatı olan Nijeryalı, 3 hafta sonra çalışmalara başlabilecek.Bu arada kalp rahatsızlığı olduğu iddia edilen Eneramo hakkında son kararı TFF verecek. TFF Sağlık Kurulu, raporları inceleyip forvet oyuncuya lisans verilip verilmeyeceğini Beşikaş’a bildirecek. Michael Eneramo, kalp sorunu olmadığını açıklamıştı.

Casillas Emre Metin!

BEŞİKTAŞ’IN İspanyol kaleci antrenörünün gelmesiyle kampta bulunan üç kalecinin rekabeti de kızıştı. Şu anda ‘1 numara’ konumunda olan Cenk Gönen, başarılı tecrübesiyle, Almanya’dan gelen Günay Güvenç de hırsıyla dikkat çekiyor. Altyapıdan yetişen; fizği ve tekniğiyle göze batan Emre Metin ise sürpriz peşinde. Kaleci antrenörü Carreira, Emre’yi Real Madrid’in kalecisi Casillas’a benzetti. İspanyol, “Emre kalede duruşu Casillas’ı andırıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!