Sydney'e iki vize

Güncelleme Tarihi:

Sydneye iki vize
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda dün mindere çıkan Kaşif Şakiroğlu ile Adem Bereket rakiplerini yenip çeyrek finale kalırken, Sydney 2000 Olimpiyatı'na katılmayı da garantiledi. Mevlana Kulaç ise elendi.

Organizasyonda fiyasko

Dünya Serbest Güreş Şampiyonası organizasyonunu ihale yoluyla alan firma dün şampiyonada tam bir fiyasko yaşanmasına neden oldu. Şampiyonanın dün sabah saat 09.00'da başlayan müsabakaları için firmanın ses düzenleme elemanlarının gelmeyince panik yaşandı. Saat 09.00'da uydu aracılığı ile tüm dünyaya maçları naklen veren TRT ile FILA yetkilileri ve federasyon bu ekibi aramaya başladı. Maçlar anonssuz yapılınca sporcular soyunma odasında bağırılarak çağırıldı. Şampiyona başladıktan 20 dakika sonra gelen ses görevlileri maçların saat 09.30'da başlayacağının kendilerini söylendiğini belirtti.

Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nın ikinci günü sabah seansında sporcularımız yaptıkları altı maçın beşini kazanırken, Kaşif Şakiroğlu ile Adem Bereket çeyrek finale kalıp, Sydney 2000 Olimpiyatı vizesini aldı. Mehmet Yozgat'tan sonra dün de Mevlana Kulaç yenilinerek, mindere veda etti.

97 kiloda Kaşif Şakiroğlu Moğol B.Gantoktokh'u çırptı, bastırdı, 4-3 yenip çeyrek finale çıkarken, Olimpiyata katılma vizesini de aldı. 76 kiloda Adem Bereket, Rumen M.Stroıa'yı 2 dakikada danabağı ile tuşlayıp çeyrek finale çıkan ikinci güreşçimiz oldu. Böylece de Adem de Sydney vizesini elde etti.

58 kiloda Harun Doğan ilk turda Moldovalı C.Octavıan'a çift daldı, dışarı sürdü tek daldı bastırdı 6-1 yendi.

69 kiloda Yüksel Şanlı ilk maçında Belarus S.Demichenko'yu çırptı, normal süre 2-0 önde bitirdi. Uzatma bölümünde tek daldı, bastırdı ve 3-0 yendi.

85 kiloda Ali Özen, Bulgar P.Penev'i daldı, bastırdı 1-0 yendi.

MEVLANA ELENDİ

54 kiloda Mevlana Kulaç çeyrek finale kalabilme maçında Ukraynalı O.Zaharuk'a 4-1 yenilip elenince, Sydney 2000'e katılma şansını yitirdi.

FILA eğlendi

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) üyeleri Ankara'da her akşam bir davette konuk edilerek ağırlanıyor. Önceki akşam Gölbaşı Tesisleri'nde Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Kemal Mutlu'nun verdiği yemeğe katılan FILA üyeleri gönüllerince eğlendi, neşeli saatler geçirdi. FILA Başkanı Milan Ercegan ve diğer yönetim kurulu üyeleri, dansöz Yeliz'in figürlerini alkışladı.

Bereket hasta hasta güreşti

Dünya Şampiyonası'nda 76 kiloda Çeçen asıllı güreşçimiz Adem Bereket, hasta olduğu için minderde mücadeleye kötü başladı. Grip ve ishal olan Bereket, ilk günkü tutukluğunu dün hasta olmasına rağmen üzerinden atarak, ümitlerin kesildiği bir anda rakibini yenip, hem çeyrek finale kaldı hem de olimpiyata katılma hakkını elde etti.

Minderde şaibe

FILA'nın yeni gruplardaki uygulamasıyla güreşin hiç de alışık olmadığı anlaşmalı maçlar gündeme geldi. Gruplarında birinciliği garantileyen sporcular, en iyi grup ikincisini belirlenmesi sırasında anlaşmalı maçlar yapınca sürpriz sonuçlar ortaya çıkmaya başladı. FILA'nın önümüzdeki yıldan itibaren bu kuralı değiştirip, minderi şaibeden kurtaracağı açıklandı.

İranlılar şoke oldu

Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda 76 kiloda Adem Bereket'in önceki gün birinci maçını kaybedip ikinci maçında Japon'u tuşlamasıyla İranlılar şoke oldu. Kendi sporcularının grup ikincisi olduğunu iddia edip sevinen İranlılar, dün elendiklerini öğrenince büyük üzüntü yaşadılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!