Sydney'de isyan

Güncelleme Tarihi:

Sydneyde isyan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Federasyon başkanları kafiledeki uygulamalara ateş püskürüyor

Açılış seramonisinde bazı başkan ve yöneticiler grubun önüne alınırken, bazılarının arkaya gönderilmesi kıvılcımı ateşledi.

Akreditasyonlarda tanınan ayrıcalıklar gerilimi tırmandırdı. P akredite edilen antrenörler sporcularını bile görememekten feryat etti.

SYDNEY'de Cuma günkü açılış seramonisinde Türk kafilesinde yaşanan huzursuzluk federasyon başkanları arasında akreditasyonda bazılarına ayrıcalık tanınmasıyla doruk noktasına ulaştı. Federasyon başkanları önce bazı İl Spor Müdürleri ile Beden Terbiyesi yetkililerinin seramonide Gençlik Ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu ile birlikte önde yürümesine tepki gösterdi.

Bazı federasyon başkanları önde yürürken bazıları grubun arkasına gönderildi. Federasyon başkanları bunun üzerine ‘‘Onların ne ayrıcalıkları var. Hepimiz federasyon başkanıyız’’ diye çıkıştı. Konuya değinen Kemal Mutlu, ‘‘Cengiz Yağız bana geldi ‘Neden beni önde yürütmüyorsunuz?' diye sordu. Ben de bir hata olmuş. Siz öne geçin, ben geriye geçeyim. Bir hatadır yapıldı. Dedim.’’ ifadesini kullandı.

BİLSEYDİK GELMEZDİK

Atletizm dışında yarışmaları izlemeye giremeyen Semra Aksu gibi kendi branşları dışında yarışmayı izlemeye giremeyen federasyon başkanları da ‘‘Bazı federasyon başkanları her yarışmaya girebilirken biz bu imkanı bulamıyoruz’’ diye sitem etti.

Bu arada başka bir krizde P akrediteler konusunda yaşandı. P katergorisinde akredite edilen antrenör ve antrenman sporcuları, çalıştıracakları sporcuların yüzünü bile göremiyor. Olimpiyat Köyü’ne girişlerine izin verilmeyen ve antrenman sahalarına da alınmayan bu grubun köye yakın bir otelde kalacağı belirtilmiş. Ancak Avustralya'da yaşayan KKTC'li bir Türkün evinde, köye uzak bir yerde kalan bu grup da ‘‘Sporcularımızın görüp, antrenman bile yaptıramıyoruz. Yarışmalara gidemiyoruz. Bilet istedik onu da vermediler. Böyle olacağını biyseydik gelmezdik’’ diye isyan etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!