Süren'den zehir zemberek sözler

Güncelleme Tarihi:

Sürenden zehir zemberek sözler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2010 00:00

Sarı kırmızılı kulübün tarihinde yakaladığı büyük başarılarda hep onun imzası vardı. UEFA Kupası, Süper Kupa şampiyonluğu ve G.Saray’ın 4 yıl üst üste ligde elde ettiği başarılarda büyük pay sahibi olan G.Saray kulübü eski başkanı Faruk Süren, son günlerde sarı kırmızılı camiada yaşananlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Haberortak.com sitesine konuşan efsane başkanın gündem yaratacak açıklamaları:

-BU İŞLER SİHİRBAZLIKLA OLMAZ-

Soru: Sayın başkan Haldun Üstünel’in istifası hakkında ne düşünüyorsunuz? Kendisinin ismi transfer sihirbazına kadar çıkmıştı...

Faruk Süren : Futbolda transferde sihirbaz diye bir şey yok. Sihirbazlık yada falcılıkla bu işler olmuyor. Sihirbazlık olsa idi 2 sene önce beşinci geçen yılda üçüncü olmazdık. Bu işler falcılıkla falan olmuyor. Bu iş disiplin ve çalışma ile oluyor. Şimdi yönetim böyle bir şekilde karar aldıysa bundan Haldun Üstünel’in de haberi var demektir ve Üstünel’in buna uyması gerekmektedir. İstifa etmiş olması hiçbir şey ifade etmez. Sonuçta başkan bir karar almış ve önemli bir endöstri profesyoneller yönetecek ve amatörlerin kararı ile olmaz demiş. Ve bu yönetim kurulu kararı ile alındığına göre diyecek başka bir şey yok.

-ÜSTÜNEL YÖNETİMDEN İSTİFA ETMELİ-

Yarım istifa etmesi yanlış. Futbol AŞ’den istifa ediyorsan, kulüpten de istifa etmen lazım. Onun fonksiyonu zaten futbol onun için getirildin.

-HAKSIZ BİR ŞEY TALEP ETMEZ-

Soru: Yiğit Şardan ile ilgili ne dersiniz sayın Süren? Hakkında bazı iddialar ortaya atıldı

FARUK SÜREN: Bu konuyu bilmiyorum. Ama bir iş yaptırıldı ise Yiğit Şardan’a bunun bedelinin ödenmesi lazım. Ama G.Saray çok sahipli bir topluluk. Bir görev yapıldığı zaman, bunu yönetimden biri yapıp bedel aldığı zaman dedikodular üretiliyor. Toplum rahatsız oluyor. Yiğit’in ben haksız bir şey talep ettiğini düşünmüyorum. G.Saray’da ama böyle şeyler ters karşılanır. Bunu ayırmak lazım. Yiğit Şardan bu konuda uzmandır. Ülkemizdeki en iyi uzmandır. Ama başkasına yaptırıp denetlemesi lazım. Daha etik olur. Zaten bu yönetimin sorunu da bu. Bazı doğru kararları yanlış uygulamaktan dolayı sıkıntı yaşıyor.


-KEİTA SPORTMENLİĞE HEP AYKIRI DAVRANDI SATILMASI DOĞRU BİR HAREKET-

Soru: Keita’nın satılmasını nasıl karşılıyorsunuz?

FARUK SÜREN: Keita’nın satılması o kadar anormal bir olay değil. 7 milyon euroya almışız, 8 milyon euroya satıyoruz. Fena bir alışveriş değil. Bana göre yönetim doğru yaptı. Keita tribünleri ayağa kaldıran, heyecanlı ve hareketli bir oyuncu. Ama aynı zamanda sportmenliğe yakışmayan bir sürü harekette bulundu. G.Saray’da oynayan bir oyuncunun böyle davranmaması lazım. Bizde de Dünya Kupası’nda yaptığı hareketleri tekrarladı.

-SORUN OYUNCULAR DEĞİL FLORYA’DAKİ SEVGİSİZLİK ORTAMI-

Soru:
G.Saray henüz yabancı transferi yapamadı, hedeflerine ulaşır mı bu yıl?

FARUK SÜREN: Benim umudum tabii ki var. Bana göre G.Saray’ın arzulanan şampiyonluğa ulaşamaması futbolcuların kalitesizliğinden yada yeteneksizliğinden dolayı değil. Gereken performans ortamının yönetim tarafından yaratılmamasından kaynaklanıyor. Sevgi, arkadaşlık ve birliktelik ve bağlılık yaratılamıyor. Bunlar son derece yetenekli oyuncular. Transfer edilen yerli oyuncular da istikbal vaad eden oyuncular. Serdar, Mehmet, Çağlar...

-RİJKAARD MEMUR ZİHNİYETİ İLE ÇALIŞMAMALI-

Soru: Son olarak Rijkaard başarılı olur mu?

FARUK SÜREN: Rijkaard, kendini G.Saray’a verip sevgi ortamını yaratırsa tabii ki başarılı olur. Ama bu işi memur gibi yaparsa, sabah 9’da gelip 5’te çıkayım zihniyeti yaparsa olmaz. Sonuçta bu iş sevgi işi. Uğraşıp çalıştığınız insanlar, genç, yetenekli, ünlü ve zengin. Dolayısıyla bunları sevgi ortamında birleştirip performans elde etmek lazım.

Teşekkürler sayın başkan...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!