Süper yıldızlar ilk kez birarada

Güncelleme Tarihi:

Süper yıldızlar ilk kez birarada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2009 10:10

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Shaquille O'Neal'ın sezon başında Cleveland Cavaliers'a transferi ve ligin en önemli yıldızlarından LeBron James ile aynı takımda buluşması, NBA'de dikkatleri ülkenin kuzeyinde bulunan bu küçük kentin takımına yöneltirken, 2 yıldız oyuncu, ilk kez bir hazırlık karşılaşmasında birlikte oynadılar.

Genç yaşına karşın 2 kez “En Değerli Oyuncu” (MVP) ödülünü alan LeBron James ile bu ödüle kariyeri boyunca 3 kez ulaşan NBA'in 37 yaşındaki deneyimli yıldızı Shaquille O'Neal, Cleveland Cavaliers formasıyla Charlotte Bobcats'e karşı sahaya çıktılar.

İki oyuncunun da ilk 5'te başladıkları mücadelede Cleveland Cavaliers 92-87 galip gelirken, 2 yıldız 10 dakikanın üzerinde sahada birlikte yer aldılar.

LeBron James, 14 dakika 37 saniye sahada kalırken, 15 sayıyla mücadele etti. Yeni takım arkadaşı Shaquille O'Neal ise 15 dakika 46 saniye rakibe karşı forma giydiği karşılaşmada, 6 sayı ve 3 ribauntla oynadı.

Henüz 19 yaşındayken Cleveland Cavaliers tarafından takıma seçilen LeBron James, ligde kısa sürede kalitesini kanıtlarken, en genç 1000 sayıya ulaşan ve en genç 40 ve üzeri sayı kaydeden oyuncu oldu. 2.03'lük James, geçen sezon play-off'larda Hidayet Türkoğlu'nun da formasını giydiği Orlando Magic'e elenirken, sayı ortalamasını 32'ye çıkararak, NBA tarihinde 30 sayı ortalamasının üzerine çıkan 3 oyuncudan 1'i olma özelliğini de elde etti.

NBA kariyerinin son yıllarına yaklaşırken sezon başında James'in takımı Cleveland Cavaliers'e transfer olan 37'lik Shaquille O'Neal ise kariyeri boyunca 4 kez şampiyonluk kazanarak, erişilmesi güç rekorlardan birine ulaştı. Ligde 15 kez “All-Star” kadrosuna seçilen 2.16'lık dev oyuncu, kariyerinde de 25.2'lik sayı ve 11.5 ribaunt ortalamasına sahip.

Sezonun flaş takımı olarak nitelenen Cleveland Cavaliers, NBA'in sıradan takımlarından biriyken, LeBron James'in üstün performansıyla son 5 yılda grafiğini yükseltti. 2006-2007 sezonunda NBA finallerine çıkarak tarihinde bir ilki gerçekleştiren Cleveland Cavaliers, NBA otoritelerince bu yılın en büyük şampiyon adayı olarak gösteriliyor.

Cavaliers, 2 yıldızın dışında Anthony Parker, Zydrunas Ilgauskas, Anderson Varejao ve Delonte West gibi önemli oyuncuları da kadrosunda bulunduruyor. Doğu Konferansı takımı Cleveland Cavaliers, milli basketbolcu Hidayet'in de geçen sezon formasını giydiği Orlando Magic'e play-off'larda 4-1'lik seriyle elenmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!