Süper Lig tartışması

Güncelleme Tarihi:

Süper Lig tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Süper Ligi'ni kurmayı planlayan topluluk, önceki gün UEFA yetkilileri ile biraraya gelerek tanıtımını yaptı.

Avrupa Süper Ligi'ni kurmayı planlayan topluluk önceki gün ilk kez UEFA yetkilileri ile biraraya gelerek çalışmaları hakkında bir toplantı yaptı. Milano kaynaklı oluşumun temsilcileri, çalışmaları hakkında UEFA'ya bilgi vertiklerini belirtirken, ‘‘Toplantıda Avrupa Süper Ligi'nin oluşumu hakkında planlarımızı UEFA'ya anlattık. UEFA da bu konudaki çalışmalarımız konusunda bizimle aynı fikirleri paylaşırken, federasyonlarla görüşmelerimiz konusunda onlara danıştık’’ açıklamasını yaptı.

UEFA yetkilileri ise Avrupa Süper Ligi'nin oluşumu hakkında yapılan toplantıya katıldıklarını doğrularken, bu konuda yeni oluşumu planlayanlarla aynı fikirleri paylaşmadıklarını belirtti. Guido Tognoni, ‘‘Biz sadece tanıtımı izledik. Ayrıca onlara bizim de uluslararası futbol yarışmaları konusunda kendi planlarımız olduğunu söyledik’’ dedi.

BLATTER SÜPER LİGİ İSTEMİYOR

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Avrupa Süper Ligi'nin tehlikeli bir fikir olduğunu belirterek karşı olduğunu dile getirirken, Almanya ve Fransa Futbol Federasyonları da UEFA'nın kontrolü dışında yapılacak bir organizasyonun karşısında olduğunu dile getirmişti. Buna karşın Avrupa Şampiyonu İspanya'nın Real Madrid kulübü Başkanı Lorenzo Sainz, yeni ligin kulüplerin mali kaynağı açısından büyük bir kaynak olacağını söylüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!