Süper Lig takımlarının pilotları

Güncelleme Tarihi:

Süper Lig takımlarının pilotları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2009 10:41

Turkcell Süper Lig'deki takımların bazıları “pilot takım” uygulamasıyla kadrolarında yer veremedikleri futbolcuları kendi bünyelerinde tutarak, gelişmelerini sağlıyorlar.

Haberin Devamı

Süper Lig'deki başta büyük takımlar olmak üzere kulüpler, pilot veya dost takım uygulaması gerçekleştiriyor. Galatasaray, bu sezon TFF 3. Lig'e düşen Beylerbeyi'ni pilot takım olarak kullanırken, (A) takım kadrosuna giremeyen futbolcuları burada değerlendiriyor. Sarı-kırmızılılar, gelecek umudu olan genç futbolcuları da bir başka takıma gönderme yerine kendi pilot takım bünyesinde barındırıyor.

Trabzonspor ise TFF 2. Lig ekiplerinden Trabzon Karadenizspor'u bünyesinde barındırarak (A) takıma futbolcu kazandırıyor. Ligin büyükleri arasında yer alan ve sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş'ın her hangi bir pilot takımı bulunmazken, Fenerbahçe de uygulamanın dışında bulunan takımlar arasında yer alıyor.

Ayrıca ligde Bursaspor, yine kendi ilinden Bursa Merinosspor'u pilot takım olarak futbolcularının hizmetine sunarken, Gençlerbirliği ise TFF 3. Lig ekiplerinden Kastamonuspor'u bünyesinde tutan takım olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan, ligde resmi olarak pilot takımları olmamasına karşın Sivasspor-Anadolu Üsküdar 1908, Gaziantepspor, GASKİ Spor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'la, Ankaraspor, BUGSAŞ Spor ve Keçiörengücü ile, Denizlispor ise Denizli Belediyespor'la futbolcu bazında yardımlaşmada bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!