Sümer: Son karar toplum kuruluşlarının

Güncelleme Tarihi:

Sümer: Son karar toplum kuruluşlarının
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2009 23:21

Gaziantepspor deplasmanında aldıkları 2-1'lik mağlubiyetten sonra yönetimin toplandığını açıklayan Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, "Ligden çekilme kararımızı, sivil toplum kuruluşlarına danışacağız. Son karar onların" dedi.

Haberin Devamı

Deplasmanda 90 dakika boyunca iyi oynayan ve gol bulan takımının hakettiği puanların masabaşında ellerinden alındığını iddia eden Başkan Çetin Sümer, maçın bitiminde Gaziantep'te yönetim kurulunun acil bir toplantı yaptığını söyledi. Yönetimde Diyarbakırspor'u ligden çekme kararı aldıklarını açıklayan Başkan Çetin Sümer, şöyle devam etti:

"Sezon başında hazırlık maçı yapmadan lige çok kıt imkanlarla başladık. Futbolcularımızın çoğu hazırlık maçı yapmadan lig maçlarına çıktı. Çok iyi bir performans da gösterdik. Bize düşecek takım gözüyle baktılar. Ancak futbolcularımın azmi ve başarısı arttıkça, masabaşı ve siyasi senaryolar yavaş yavaş oynanmaya başladı. Sahamızda oynadığımız Fenerbahçe maçında çıkan olayların 10 misli, Antalyaspor-Fenerbahçe maçında yaşandı ama sadece para cezası verildi. Çünkü sonraki hafta bizle oynuyorlardı. Öncesinde Bursaspor'da başlayan ve Gaziantep'te devam eden siyasi sloganlar, artık sonun başlangıcı oldu. Bunca sinsi planları kabul etmemiz mümkün değil. Yönetim olarak takımı ligden çekme kararı aldık."

Haberin Devamı

Ligden çekilme kararıları için Diyarbakır'daki sivil toplum örgütü temsilcilerinin de görüşünü alacaklarını söyleyen Başkan Çetin Sümer, şöyle devam etti:

"Bu takım sadece yönetimin değil, bütün kentin takımıdır. Bu yüzden biz bir karar aldık. Ancak bu kararı, Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşu temilcilerine de danışacağız. Sanırım onlar da kabul edecekler. Onursuzca bir ligde kalmaktansa onurlu bir davranışla bu oyunların dışında kalmak daha mantıklı. Bize, kentimize, futbolcu kardeşlerime de yakışan budur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!