Sultanlar'ın rakibi Rusya

Güncelleme Tarihi:

Sultanların rakibi Rusya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2012 00:00

Kadınlar Olimpiyat Elemesi'nin yarı finalinde Türkiye, Rusya ile eşleşti.

Haberin Devamı

2012 Londra Olimpiyat Oyunları elemelerinde tarihi bir fırsat yakalayarak yarı finale yükselen A Bayan Milli Takım, günün son maçında Hollanda’yı 3-1 yenen Rusya ile eşleşti.

Milli Takımın Rusya ile oynayacağı yarı final karşılaşması yarın (5 Mayıs, 2012) saat 17:30’da Başkent Voleybol Salonunda başlayacak ve Sports TV’den naklen yayınlanacak.

Yarı finalin ikinci maçı Polonya ile Almanya arasında oynanacak. Sports TV’den naklen yayınlanacak müsabakanın başlama saati 14:30.

“Rusya karşısında en iyi oyunumuzu oynayıp sonucu göreceğiz”

Elemelerde yarın son dünya şampiyonu Rusya ile finale çıkma mücadelesi verecek milli takımın antrenörü Marco Motta, AA muhabirine, “Rusya karşısında en iyi oyunumuzu oynayıp sonucu göreceğiz” dedi.

Motta, Rusya'nın kadrosunda Gamova, Shashkova ve Kosheleva gibi çok tecrübeli oyuncuları barındırdığını belirterek, “Elemelere çok iyi başlamadılar. Açık noktaları var. Biraz problem yaşıyorlar. Şu ana kadar çok dengeli oynayamadılar ama yine de çok zor bir maç olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Son Avrupa şampiyonasında Rusya'yı yenmiş olmalarının yarınki maç öncesi birşey ifade etmediğini kaydeden Motta, “Bu takım o zamankinden biraz farklı. Shashkova ve Kosheleva yoktu o zaman. Biz en iyi oyunumuzu oynayıp, sonucu bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Oyuncuların görüşleri

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı Kaptanı Esra Gümüş, Rusya'yı iyi manşet ve hızlı hücumla geçebileceklerini düşündüğünü söyledi.

Rusya'nın yüksek bir takım olduğunu dile getiren Gümüş, “Zor bir maç. İyi servis atarsak işimiz kolaylaşır. Rus bloklarını iyi manşet ve hızlı hücumla aşabiliriz” şeklinde konuştu.

Gözde ve Eda

Milli takımın hücumda en önemli kozlarından biri olan Gözde Sonsırma da Rusya'nın bireysel olarak çok uzun ve kaliteli oyunculara sahip bir takım olduğunu belirtti.

Sonsırma, “Daha önce Rusya'yı yenmiş olmamız, yarın da 'çıkıp yeneceğiz' demek değil. Savaşmadan hiçbir maç kazanılmıyor. Fiziksel olarak üstünler ama biz de takım oyununu çok iyi oynuyoruz. Biz yarın elimizden geleni yapacağız ama en önemli şey seyirci desteği. Yarın salonun dolması bizim için büyük anlam taşıyor. Herkesi yarınki maça bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Milli voleybolcu Eda Erdem, Rusya'nın elemelerde tam kadro yer aldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Rusya buradan çıkamasa da olimpiyatlar için bir eleme daha oynama şansına sahip. Biz turnuvaya çok iyi devam ediyoruz. Aslında Rusya ile oynamak bizim için avantaj, çünkü yüksek oynuyorlar ve pek varyasyonları yok. Genelde aynı şeyleri yapıyorlar. İyi servis atar ve blok-defans organizasyonunu iyi kurarsak, maçın ibresi bize dönecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!