Sultanlar'ın dansı

Güncelleme Tarihi:

Sultanların dansı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2007 00:00

Neslihan, Aysun ve Gözde’nin müthiş formuyla 3’te 3 yapan ay yıldızlı bayanlarımız, Dünya Grand Prix Avrupa Elemeleri’nde büyük avantaj yakaladı.

FİLENİN Sultanlar’ı, geçtiğimiz yıl Japonya’daki Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan, dünya devi Rusya’yı Ankara’da perişan etti: 3-1. Yeni bir anlayış ve yeni bir yapılanma ile yola çıkan bayan voleybol takımımızın, üst üste üçüncü maçını da kazanarak, 16. Dünya Grand Prix Avrupa elemelerinde müthiş bir form yakalaması, gelecek için bizi oldukça ümitlendirdi.

Maçın geneline baktığımızda, teknik ekibimiz ve oyuncularımızın hepsi görevlerini başarı ile yaptılar. İyi manşet getirdiğimizde pasörümüz Bahar, ortadan Eda ve tek ayak hücumlarda Aysun ile süper hücum ettik. Blokta tüm dünyanın durduramadığı Gamova’nın sert smaçları, liberomuz Gülden’in adeta ellerinde eridi gitti. Tabii ki defansta Esra ve Gözde de süper oynadı, akıl almaz topları çıkartarak, dünya şampiyonu Rusya’nın oyundan düşmesini sağladılar. Diğer taraftan akıllı hücum eden kızlarımız, yüksek Rus bloku karşısında da inanılmaz plaseler atarak, rakibin toparlanmasına fırsat vermedi ve tarihi galibiyete imza attı.

Neslihan’ın bu maçtaki performansı belki başkalarının hoşuna gitmeyebilir ama ben bu görüşe asla katılmıyorum. Çünkü 25-23 aldığımız ilk iki sette son final toplarını çok büyük soğukkanlılıkla kullandı ve atmış olduğu müthiş servislerle galibiyette en büyük pay sahibi oldu. Genç yıldızımız, önceki günkü Sırbistan önünde tie break’te 14-12 geride iken, attığı servislerle maçı kazandırmıştı. Neslihan’ın öldürücü servisleri de her babayiğidin harcı değil, bunu ancak yıldızımız yapabilir.

Biraz da turnuvadaki en formda oyuncumuz Gözde’den bahsetmek istiyorum. Milli takımımızın uzun yıllardır hasret duyduğu ve tüm dünya voleybolunun eksikliğini çektiği 4 numara oyuncusunun sahip olması gereken hücum, defans, manşet ve blokla ilgili yerine getirilmesi gereken her adımı kusursuzca başardığını ve kendisini çok geliştirdiğini gördüm...

SALON: Atatürk

HAKEMLER: Martin Hudik (***) (Çek Cumhuriyeti), Fabrice Collados (***)(Fransa)

TÜRKİYE: Aysun (***), Bahar (***), Esra (***), Eda (***), Neslihan (****), Gözde (****) (Libero- Gülden ***, Gökçen **, Neriman *, Çiğdem *, Pelin *, Deniz*)

RUSYA: Akulova (**), Godina (**), Alimova (***), Shaskova (**), Sazhina (**), Gamova (***) (Libero- Kabeshova **, Merkulova *, Kosheleva *, Safronova *)

SETLER: 25-23, 25-23, 17-25, 25-21

SÜRE: 95 dakika (25, 26, 21, 23)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!