Süleyman Alasya: DESTEK VE UMUT

Güncelleme Tarihi:

Süleyman Alasya: DESTEK VE UMUT
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2000 00:00

Süleyman ALASYA
Haberin Devamı

Maçtan önce polis telsizlerinden geçen mesaj: ‘‘Bucaspor Başkanı Yusuf Muhafız'ın siyah mercedesi şehire girdi. Taraftar otobüsleriyle birlikte eskortlayın.''

İstiklal Marşı okunurken Muhafız şeref tribününde tek başına, Aydınspor Başkanı Tansel Önder yok... Aydınspor seyircisinin pankartı ters asarak ve sahaya sırtını dönerek, ‘‘Size değil renklere aşığız'' protestosu ve maçın sonunda bir başka pankart: ‘‘Tansel Önder sana minettarız.''

Belki 20, belki 30 Bucasporlu taraftar; ama hayret deplasmanda bile anneler, ablalar ve üstüne üstlük piknik tablosunu andıran, belli ki evde hazırlanmış kumanyalarla sergilenen sevimli görüntüler. Emniyet iyi çalışmış, Aydınspor taraftarı buruk ve Bucaspor taraftarı umutlu.

Ve dönüyoruz sahaya... Aydınspor kulübesinde Erdi Demir dalgın ve düşünceli. Tribünlerde protesto. Bucaspor atak yaptıkça içimden, ‘‘Bu maç her an dönebilir'' diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Siyah-beyazlılar oyuna daha hakim, ama Bucasporlular direniyor derken gelen gol Aydınspor'a ve kenar yönetime rahat nefes aldırıyor, tribünlerdeki atmosferi de 180 derece değiştiriyor.

Gol pozisyonlarının ya da gol dakikalarının dışında denk güçlerin mücadelesi şeklinde gözüken maçta, kaçırılan tehlike adına belki Aydınspor kalecisi Akın'ın olumlu birkaç kurtarışı kaydedilebilir.

Aydınspor klasmanda liderliği yakalayıp, yakalayıp elinden kaçırma psikozundan kurtulmak zorunda. Zaten bu klasman liderliğini de daha çok heyecanlı derbiler belirliyor.

Bucaspor şimdiye kadar elinden geleni yapan, çalışkan ama umduğunu bulamayan bir tablo sergiledi. Tek desteği ise varıyla yoğuyla birşeyler yapmaya çalışan Yusuf Muhafız'dan gördü. Sarı-lacivertliler artık gelecek sezonu düşünmeye mahkum. Lider Karşıyaka ile puan farkı dokuza yükseldi, umutlar da tükendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!