Sular açık satılacak, bozuk para üstü verilmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Sular açık satılacak, bozuk para üstü verilmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2007 17:47

Antalya Valiliği, Cumartesi günü oynanacak Antalyaspor-Gençlerbirliği maçında taşkınlık yapılmasını önlemek için bir dizi caydırıcı önlem aldı.

1200 polis ile 100 jandarmanın güvenliği sağlayacağı maçta, pet bardaklarda ağzı açık su satışı yapılacak. Madeni paraların içeri alınmayacağı maçta, içerdeki büfeler taraftarlara para üstü olarak kağıt para verecek. Tribünde ilk sıralar polislere ayrılırken, maç sonrası şiddet amaçlı sahaya girmek isteyen taraftarlar engellenecek.

Bugün yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı’nda alınan kararları Vali Yardımcısı Fazlı Akgün açıkladı. Akgün, Cumartasi günü saat 16.30’da oynanacak Antalyaspor-Gençlerbirliği maçı için bilet satışlarının 12.00’de, taraftarların ise stadyuma saat 13.30’da alınmaya başlayacağını duyurdu. Akgün, stadyuma seyirci alınmadan önce tüm stadyumda, müsabaka düzenini bozabilecek nitelikteki madde aramasının İl Emniyet Müdürlüğü’nce yapılacağını kaydetti.

DEMİR PARALAR ÇOCUKLARA

Stadyuma girişte üst aramasının yapılarak yasak maddeler ve bozuk paralara el konulacağını kaydeden Fazlı Akgün, "Bu paralar daha sonra kumbaralarda toplanıp Çocuk Esirgeme Kurumu’na verilecek" dedi

Akgün, stadyum içinde bulunan büfelerin para üstü olarak bozuk para vermeyeceğini, bunun için büfelere gerekli uyarının yapılacağını kaydetti.

PROVOKASYONA İZİN YOK

Stadyuma girişlerde arama yapılarak sporla ilgisi olmayan, provoke edici ve kışkırtıcı içerikli hiçbir pankartın alınmayacağını ifade eden Fazlı Akgün, "Karşılaşmanın Antalyaspor açısından kötü bir sonuçla bitmesi durumunda maç bitiminde Antalyaspor oyuncularına, yönetimine, kulüp tesislerine ve satış mağazalarına karşı sözlü ve fiili bazı davranışlar olması ihtimaline karşı Emniyet Müdürlüğü'nce gerekli tedbirler alınacak” dedi.

Fazlı Akgün, tribünlerin birinci sıralarına bilet satışı yapılmayacağını, buralara seyirci oturtulmayacağını, buraların Emniyet Müdürlüğü’nce anında müdahale için kullanılacağını söyledi.

FANATİĞE CEZA YAĞDI

Vali Yardımcısı Akgün, 13 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da Atatürk Stadyumu'nda oynanan Antalyaspor-MKE Ankaragücü futbol müsabakasında meşale yaktığı tespit edilen Mustafa Karahan isimli taraftara 6 ay süreyle spor müsabakalarını seyirden men ve 1316 YTL idari para cezası verildiğini bildirdi. Akgün, "İsmi geçen taraftarın ‘fanatik taraftar fişi’ açılarak takip edilmesine karar verildi" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!