Subaru’lu Solberg Japonya’da kazandı

Güncelleme Tarihi:

Subaru’lu Solberg Japonya’da kazandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2004 00:53

Dünya Ralli Şampiyonası’na ilk kez ev sahipliği yapan Japonya’da birinciliği Subaru Impreza WRC ile yarışan Petter Solberg kazandı. Yıllardır Dünya Ralli Şampiyonası parkurlarında başarılı sonuçlara imza atan Japon otomobil firmalarından Subaru böylelikle kendi evinde galip olmanın keyfini de ilk kez yaşadı.

Yarışı üç gün boyunca lider olarak tamamlayan ve sonuçta mutlu sona ulaşan Petter Solberg ise elde ettiği bu birincilikle puanını 54’e yükselterek Pilotlar Şampiyonası’nda yeniden ikinci sıraya yükseldi.

LOEB ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR

Japonya Rallisi’nde üç gün boyunca Petter Solberg’in arkasında yer alan ve yarışı ikinci sırada tamamlayan Citroen Xsara WRC pilotu Sebastien Loeb kariyerinin ilk şampiyonluğuna doğru emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Loeb bu yarıştan da elde ettiği sekiz puanla Pilotlar Şampiyonası’nda 84 puana ulaştı. Loeb Pilotlar Şampiyonası’nda sezonun tamamlanmasına beş yarış kala en yakın rakibinin 30 puan önünde.

Son üç yarıştır istikrarlı bir tempo yakalayan Markko Martin Japonya’da da üçüncü sırada finiş görerek podyumda yer aldı. Martin Pilotlar Şampiyonası’nda da 53 puanla üçüncü sırada. Japonya’da Peugeot 307 WRC ile yarışan Marcus Gronholm dördüncü takım arkadaşı Harri Rovanpera’da altıncı olarak takımları Peugeot’ya sekiz puan kazandırdı.

Japonya Rallisi sonuçları

1. Petter Solberg Subaru Impreza WRC

2. Sebastien Loeb Citroen Xsara WRC

3. Markko Martin Ford Focus WRC

4. Marcus Gronholm Peugeot 307 WRC

5. Carlos Sainz Citroen Xsara WRC

6. Harri Rovanpera Peugeot 307 WRC

7. Mikko Hirvonen Subaru Impreza WRC

8. Antony Warmbold Ford Focus WRC
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!