Sporun gücü

Güncelleme Tarihi:

Sporun gücü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2001 00:00


Nâlân ÜLKER
Haberin Devamı

TÜRKİYE, olimpiyat meşalesini 2008 yılında İstanbul'a taşıyıp evsahibi olabilmek için altyapı ve tanıtımıyla tüm dünyanın gözüne girmeye çalışırken, sporda uluslararası başarılara imza atan temsilcilerimiz, bu misyonu fazlasıyla yerine getirip yurt dışında bir numaralı elçilerimiz oldu.

Bir ülkeyi milyar dolarlarla ifade edilemeyecek boyutta tanıtma fırsatı yakalamanın en kolay ve akılcı yolu artık spor. Avrupa Şampiyonu Galatasaray, İtalya'yı fetheden Fatih Terim, futbolun beşiğinde top koştutan Alpay Özalan, NBA'da ilklere imza atan Hidayet Türkoğlu, İnter'de onur savaşı veren Hakan Şükür ve diğerleri, Türk bayrağını ön saflarda gururla taşıyıp Türk adını belleklere kazıyor.

Sporla gelen bu fırsatları köklü yatırımlar, A'dan Z'ye eğitim, altyapı ve yeterli organizasyonlarla çoğaltmak mümkün.

Turizm cenneti Marmaris, gerçeği kavrayıp erken harekete geçen yerlerden birisi.

İlçe Belediyesi'nin 1997'de temelini atıp 1999'da hizmete açtığı 1050 seyirci kapasiteli Amiral Orhan Aydın Spor Salonu, iki yıldır uluslararası organizasyonların ilgi odağı oldu.

Modern tesis geçen yıl Avrupa Genç Bayanlar Voleybol Grup Eleme Maçları'na evsahipliği yaparken, bu sezon da IHF'nin (Uluslararası Hentbol Federasyonu) düzenlediği 13-15 Nisan 2001 tarihindeki Genç Bayanlar Dünya Hentbol Şampiyonası Grup Eleme Maçları'nda aynı görevi üstlenecek.

Marmaris'i dışarıda tanıtma mücadelesi veren yöre halkı, sporun sağladığı artıları iyi değerlendirmek için üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Geçen yıl yapılan müsabakalara 100'e yakın yerli, yabancı sporcu ve spor otoritesi katılırken, Türk sporseverler salonu her maçta hınca hınç doldurup desteğini esirgemedi. Bu yıl da aynı ilgi bekleniyor.

Hedef, iyi tanıtım, iyi imaj ve başarılarımıza bir yenisini eklemek. Toplam altı grupta gerçekleşecek Dünya Şampiyonası Elemeleri'nin, Türkiye dışında Almanya, Slovakya, Yugoslavya, Fransa ve Danimarka'da yapılacağını da not düşmek istiyorum.

Yaklaşık 1.5 trilyon liraya malolan Marmaris Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nun squash, fitness center, bowling salonu ve Türk hamamı gibi ek üniteleri de bir iki ay içinde hizmete girecek.

Sınırları hızla aşıyor, sesimizi yükseltiyoruz. Ama yine de yeterli değil. Olimpiyat düzenleyecek bir ülke olabilmek için önümüzdeki 7 yıla çok daha fazla şeyi sığdırmamız gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!