Sports Arena'da muhteşem gala

Güncelleme Tarihi:

Sports Arenada muhteşem gala
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 00:00

Euroleague’de F.Bahçe Ülker, Top 16 G Grubu ikinci maçında EA7 Emporio Armani'yi 65-63 yenerek 2. turdaki ilk galibiyetini aldı.

Haberin Devamı

Ayrıca Ülker Sports Arena'da oynanan ilk maçı da kazanmış olmak Fenerbahçeliler'i mutlu eden ikinci neden oldu.

Hizmete dün giren Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'daki oynadıkları ilk maçın 1. periyodu karşılıklı basketlere sahne oldu. İki takımın da hücumda top kaybı yaptığı, savunmada ise başarılı olduğu ilk periyot, 12-10 Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğüyle tamamlandı.

İŞTE MUHTEŞEM GECEDEN FOTOĞRAFLAR - Foto Galeri

İkinci periyotta da takımlar birbirlerine üstünlük kuramadı. Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş ve Bogdanovic ile sayılar üretirken, EA7 Emporio Armani ise Rocca ve Nicholas ile basketler buldu. Karşılaşmanın ilk yarısı 2 sayı farkla 30-28 sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle sona erdi.

AZİZ YILDIRIM'DAN 'HAYIRLI OLSUN' MESAJI

Haberin Devamı

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi ekip, Ukic ile bulduğu basketlerle 22. dakikayı 34-29 önde geçti. Ancak sarı-lacivertliler, daha sonra rakibinin 5-0'lık bir seri yakalamasına engel olamayınca 14. dakikada skor 34-34'e geldi. Taraftarının desteğiyle yeniden toparlanan ve etkili savunma yapan Fenerbahçe Ülker, üst üste sayılar bularak 29. dakikada 8 sayılık bir fark yakaladı: 46-38. Sarı-lacivertliler, son dakikada sayı üretemeyip, rakibinin 5 sayısına da engel olamayınca 3. periyotu, Fenerbahçe Ülker 46-43 önde geçti.

Karşılaşmanın son periyodu büyük bir çekişmeye sahne oldu. İlk 3 periyodun suskun isimleri Kaya ile Preldzic'in de devreye girmesiyle, Fenerbahçe Ülker 35. dakikaya 58-50 önde girdi. İtalyan ekibi, Fotsis'in dış atışlardan bulduğu basketlerle farkı kapatmaya çalıştı ve bitime 2,5 dakika kala fark 4 sayıya kadar (60-56) indi. İtalyan ekibinde, son dakikaya kadar sadece 1 sayı atabilen Cook'un bitime 28 saniye kala kaydettiği 3 sayılık basketle fark bir anda 2 sayıya geriledi ve skor 65-63 oldu.

Fenerbahçe Ülker, yaptığı son hücumda bir türlü potaya gidemedi ve hücum süresi dolunca sayı bulamadı. Bitime 3.8 saniye kala EA7 Emporio Armani hücumunda, Fotsis'in kullandığı 3 sayılık atış sayı olmayınca, Fenerbahçe Ülker sahadan 65-63 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Sports Arenada muhteşem gala

En skorer Bogdanovic

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 17 sayı ile Fenerbahçe Ülker'in yıldızı Bogdanovic oldu.. Onu 16 sayı ile takım arkadaşı Roko Ukiç ve Armani'den Fotsis ve Rocca izledi.

Sıradaki rakip Panathinaikos

Fenerbahçe Ülker gruptaki 3. maçında 1 Şubat Çarşamba günü yine Ülker Sports Arena'da Panathinaikos ile oynayacak. Armani ise deplasmanda UNICS Kazan ile oynayacak.

Taraftarlar, tribünleri doldurdu

13 bin 500 koltuk kapasitesine sahip olan ve 44 adet de locası bulunan salondaki ilk maça, sarı-lacivertli taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Tribünlerin tamamını dolduran taraftarlar, tezahüratlarla takımlarına destek verirken, salonun kapıları saat 17.30'da açıldı.

Haberin Devamı

Futbol maçı skorborddan verildi

Fenerbahçe'nin, Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı karşılaşma, Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'nın dev skorbordundaki 4 büyük ekrandan canlı verildi. Salona erken gelen taraftarlar, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 18.00'de başlayan futbol maçını salonun tribünlerinden izledi. Takımlarının ilk yarıyı 1-0 yenik kapamasının ardından taraftarlar, ikinci yarıda Emre'nin beraberlik golünde büyük bir sevinç yaşadı. Ancak, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un üst üste bulduğu goller sarı-lacivertlileri üzdü. Alex'in golüyle ümitlenen taraftarlar, maçın 3-2 Fenerbahçe'nin aleyhine sonuçlanmasıyla hayal kırıklığına uğradı.

Haberin Devamı

Işık ve video gösterileri

Karşılaşma öncesinde salonun açılışı nedeniyle ışık ve video gösterileri yapıldı. Fenerbahçe Ülkerli oyuncular anons edilmeden önce, video gösterisi yapılırken, en çok alkışı görüntüde yer alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aldı. Video görüntülerinin ardından, oyuncular tek tek anons edilip, ışık gösterileri arasında sahaya çıktı.

Orkestra coşturdu

Salonun açılışı için getirilen orkestra, maç öncesinde taraftarları coşturdu. Saha kenarında yer alan ve üyelerinin Fenerbahçe formaları giydiği orkestranın, çaldığı parçalar ve Fenerbahçe marşları, salonda değişik bir atmosfer oluşturdu. Taraftarlar da zaman zaman orkestranın çaldığı marşlara eşlik etti.

Haberin Devamı

Medya ilgisi de büyüktü

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'nın açılış maçına basın mensupları da büyük ilgi gösterdi. Pota arkasında basın mensupları için ayrılan bölüm tamamen dolarken, çok sayıda foto muhabiri de karşılaşmada görev yaptı.

Ülker Sports Arena

Ataşehir'de bulunan Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena, Fenerbahçe basketbol takımlarının maçlarının yanı sıra dünya yıldızlarının sahne şovlarına da ev sahipliği yapacak. Yıldız Holding sponsorluğunda hayata geçirilen ve kapasitesi 15 bin kişiye kadar çıkarılabilen salonun toplam inşaat alanı 67 bin metrekareden oluşuyor. İç yüksekliği 28 metre olan salonda, 6 adet soyunma odasının yanı sıra, 5 adet de küçük soyunma odası bulunuyor. Salon, 44 adet locası, salonu gören restoranı, özel alanlarının yanı sıra, hem antrenmanlar, hem de maçlar için kullanılabilecek 2 bin 500 kişi kapasiteli küçük salonu ile basketbola hizmet verecek. Planlama aşamasında her türlü detayın düşünüldüğü salonun iç mekan reklam alanları, Türkiye'de tek olma özelliği taşıyor. Tribünleri dolaşan 360 derece LED kuşağı, ağırlığı 28 tonu bulan ve Avrupa'nın en büyüğü olma özelliğini taşıyan skorbordu ile sponsorlarına iletişim alan ve olanakları sunuyor. Salonun, sadece basketbol maçlarına değil dünya yıldızlarının sahne şovlarına, konserlere, aile gösterilerine de ev sahipliği yapacağı bildirildi.

SALON: Ülker Sports Arena

HAKEMLER: Miguel Perez, Fernando Rocha, Robert Vyklicky

FENERBAHÇE ÜLKER (65): Roko Ukic 16 (6 ribaund- 2 asist), Curtis Jerrells, Mirsad Türkcan 2 (12 ribaund), Ömer Onan 2 (1 ribaund- 1 asist), Gasper Vidmar 2 (1 ribaund), Kaya Peker 6 (10 ribaund- 1 asist), James Gist (1 asist), Oğuz Savaş 7 (2 ribaund), Marko Tomas 8 (3 ribaund), Bojan Bogdanovic 17, Emir Preldzic 5 (2 asist)

EA7 EMPORIO ARMANI MILAN (63): Jacopo Giachetti, Stefano Mancinelli 13 (4 ribaund- 2 asist), Antonis Fotsis 16 (6 ribaund- 1 asist), Omar Cook 4 (1 ribaund- 8 asist), Drew Nicholas 9 (2 ribaund- 4 asist), Mason Rocca 16 (11 ribaund- 2 asist), Ioannis Bourousis 3 (9 ribaund- 1 asist), Stefano Gentile 2 (3 ribaund)

1. PERİYOT: 12-10

2. PERİYOT: 18-18

3. PERİYOT: 16-15

4. PERİYOT: 19-20

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!