“Sporcu fabrikası” gibi kulüp

Güncelleme Tarihi:

“Sporcu fabrikası” gibi kulüp
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2013 12:29

Osmangazi Belediyespor'da, 33 branşta, 30'u milli takımların kadrolarında yer alan 2 bin 200 lisanslı sporcu ter döküyor. Kulüpte yetişen birçok sporcu ise Türkiye'nin ünlü kulüplerinin formalarıyla mücadele ediyor.

Haberin Devamı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı açıklamada, ilçenin birçok noktasında spor tesisleri inşa ettiklerini ve buralardan yüz binlerce vatandaşın yararlandığını söyledi. İlçe sınırları içinde 5 kapalı yüzme havuzu bulunduğunu belirten Dündar, spor salonları, semt sahaları, tenis kortları ve atletizm pistleriyle gençlerin spora yönelmesi, sağlıklı bir nesil yetişmesi için çaba sarf ettiklerini anlattı.

Spora yatırım yaparken "Kupalar alalım, madalyalar kazanalım" gibi bir hedef belirlemediklerini dile getiren Dündar, "Sadece gençleri spora yönlendirmeyi düşündük ancak spora yönelen gençlerimiz kendilerini geliştirdi ve madalyalar almaya başladık. Pek çok branşta milli sporcularımız var" dedi. Kulübün faaliyet gösterdiği 33 ayrı branşta 2 bin 200 lisanslı sporcunun ter döktüğünü bildiren Dündar, Badminton Milli Takımının, Osmangazi Belediyespor'un sporcularından oluştuğu bilgisini verdi. Badminton, atletizm, yüzme, tekvando ve judo branşlarında 30 sporcunun milli takımlarda da yer aldığını ifade eden Dündar, şöyle konuştu:

"2009-2013 döneminde 5 yüzme havuzumuzdan 200 bin vatandaş faydalandı. Altyapı güzel olunca gençlerimize bu imkanlar sunulunca gençlerimiz bundan en üst seviyede faydalanarak hak ettikleri noktaya geliyor. Hedefimiz; bu hizmetleri daha yukarı çıkarmak, daha çok sporcu yetiştirmek ve uluslararası yarışmalarda Türkiye'nin adını duyurmak. Kulüplerde sporcu hareketliliği yaşanıyor. Biz de değişik stratejilerle diğer kulüplerle anlaşarak onlara sporcu veriyoruz, onlardan da sporcu alıyoruz. Yetiştirdiğimiz sporcular, İstanbul ve Ankara'daki kulüplerde olimpiyatlara gidip derece yapıyor. 30 lisanslı sporcumuz milli takımlarda ama bizden yetişip başka kulüplerde milli takımlara seçilen onlarca sporcumuz var."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!