Yapay kalça ile şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Yapay kalça ile şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 10:11

Rus Alexander Ustinov'u yenerek WBA Dünya ağır siklet boks şampiyonu olan Manuel Charr, henüz altı ay önce iki kalçasına da protes takılmasına rağmen bu başarıya ulaştı.

Haberin Devamı

Küçük yaşlarda ailesi ile birlikte Lübnan'dan kaçıp Almanya'ya sığınan boksör kireçlenmeden dolayı kalçalarındaki ağrılara dayanamayınca altı ay önce ameliyat masaıına yattı. Manuel Charr'ın iki kalçasına da titanium protez takıldı.

Doktorlar ancak bir yıl sonra ringe çıkabileceğini söylemesine rağmen Manuel Charr karşısına çıkan dünya şampiyonluğu maçı fırsatını kaçırmamak için insanüstü bir çalışma ile ringe çıktı ve kemerin sahibi oldu.

WBA'da dünya şampiyonluğu Süper Şampiyon'dan sonra ikinci basamak. Süper Şampiyon İngiliz Antony Joshua. İngiliz boksör IBF ünvanına da sahip ve 20 maçını da kazandı. Diğer önemli profesyonel boks federasyonlarından WBC şampiyonu Amerikalı Deontay Wilder ile WBO şampiyonu Yeni Zelandalı Joseph Parker de şimdiye kadar yenilgi yüzü görmediler.

Haberin Devamı

Ceyda adlı bir Türk ile birlikte olan Charr'ın antrenörü de Türk. Charr maçtan sonra ringde yaptığı konuşmada antrenörü Şükrü Aksu'ya özel olarak teşekkür etti ve altın kemerini verdi.

Manuel Charr maçtan sonra antrenörü Şükrü Aksu ile galibiyetini kutladı.

Yapay kalça ile şampiyon oldu

Evlenme hazırlığı içinde olduğu Ceyda adlı kız arkadaşıyla tatildi.

Yapay kalça ile şampiyon oldu

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!