Women Football Club Kurucu Başkanı Berivan Colak Belentepe: Hedefimiz dünya genelinde WFC ligleri yaratmak

Güncelleme Tarihi:

Women Football Club Kurucu Başkanı Berivan Colak Belentepe: Hedefimiz dünya genelinde WFC ligleri yaratmak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2023 12:35

Women Football Club Kurucu Başkanı Berivan Colak Belentepe, Spor Arena'ya röportaj verdi.

Haberin Devamı

Women Football Club Kurucu Başkanı Berivan Colak Belentepe, Spor Arena'ya özel açıklamalarda bulundu.

Belentepe'nin sözleri şu şekilde:

Ne zaman kuruldu?
 
Women Football Club’ı 2014'te kurdum. Kulübümüz Türkiye’nin ilk kadınlara özel kurulmuş Futbol Eğlence kulübü.
 
İlk başladığımda kadın futbolu için saha bile bulamıyorduk. Maç yapmak için iş arkadaşlarımı, kuzenlerimi ikna etmeye çalışıyordum. Geçen 9 yıl içinde gerek kadın futbolu gerekse WFC adına büyük adımlar atıldı. İşte bugün buradayız.
 
Diğer kulüplerden farkınız nedir?
 
Yaş sınırı, seviye, tecrübe gibi kriterlerden bağımsız, isteyen tüm kadınların futbol oynayabileceği bir kulübüz. Futbolun erkek sporu olduğu algısını yıkmak ve hiçbir baskı altında kalmadan bu spora ulaşabilmelerini sağlamak istiyoruz.
 
WFC sadece 5 takımdan oluşan, 9 yılda 250’den fazla kadının hayatına dokunmuş bir kulüp değil, aynı zamanda kadınların kendini güvende hissedebileceği, kendi olabileceği ve sosyalleşebileceği bir topluluk.
 
Kulüp herhangi bir ligde oynuyor mu?
 
Seviye, beklenti ve oyun şekli yüzünden liglere katılmıyoruz. Diğer taraftan bu yaz WFC içinde bir lig başlatmak istiyoruz.
 
Şampiyonlar Ligi etkinliğindeydiniz. Nasıl oldu davet mi geldi, siz mi başvurdunuz?
 
TFF tarafından UEFA’ya, Şampiyonlar Ligi festivali için önerilen projeler arasında yer alıyorduk. Belli aşamalardan geçtikten sonra seçildik.
 
Ne gibi aşamalardan?
 
Bizden kulüple ilgili ayrıca bilgiler istendi. Sanırım en çok projenin hikayesi, Türkiye’de ilk olmamız ve futbol oynamak için yaş, seviye vb sınırlar koymamız onları etkiledi.
 
Takımda kimler var, hangi ülke kaç kadın forma giyiyor?
 
Bugüne kadar 30 farklı ülkeden 500’den fazla kadın futbol severin yolu WFC’dan geçti. Şu anda kulübümüzde 14-52 yaş aralığında, yaklaşık yaklaşık 100 kadın futbol oynuyor.
 
Necla Hoca geldi, neler dedi?
 
Necla Güngör bizim her zaman destekçimiz oldu, Kendisi sadece milli takım antrenörü değil, aynı zamanda futbolu sevdirmeyi ve daha fazla kadını futbola kazandırmayı misyon edinmiş güçlü bir kadın sporcu. Maçtan sonra gelip bizimle gurur duyduğunu söyledi ki ondan bu sözleri duymak bizi inanılmaz mutlu etti. Aynı zamanda TFF tarihindeki ilk kadın yönetim kurulu üyelerinden sayın Nüket Kuçükelezberci ve sayın Idil Süher de maçın ardından bizleri tebrik etti.
 
Kulüp yapılanması, gelecek hedefiniz neler?
 
Halı saha maçı düzenleyen bir kulüp olmaktan, şirketleşerek spor kulübü olma yolunda ilerliyoruz. Kulübün kurucu başkanlık görevini ben yürütüyorum. Ayrıca organizasyon, iletişim ve eğitim konularından sorumlu üç arkadaşım daha var.
 
WFC olarak misyonumuz; futbolu erkek sporu algısından kurtarmak ve başta Türkiye’de olmak üzere dünyada daha fazla kadının futbolu sevmesini sağlamak, futbol oynayabilmeleri için uygun koşulları yaratmak. Kulübümüz sadece yurt içinde değil, yurt dışında da büyüyor. Hedefimiz; İstanbul, Barcelona ve Paris dışında, dünyanın farklı şehirlerinde takımlar kurup, WFC ligleri yaratmak. Nihayetinde de uluslararası bir organizasyona dönüşüp, Avrupa çapında bir lig kurmak.
 
Ayrıca kulübümüzden, profesyonel kadın futbol liglerinde oynayacak sporcular yetiştirmek gibi bir hedefimiz de var.
 
Mesajınız/Eklemek istedikleriniz…

Haberin Devamı

Sporun cinsiyeti yok, önyargıları yıkalım. Burada en önemli görev ebeveynlere düşüyor. Eğer onlardaki önyargıları yıkabilirsek daha çok kız çocuğu, sevdiği, ilgi duyduğu spor dalını seçebilir. Böylece daha başarılı olur.
 
Kulübünüze nasıl başvurabilirler?

Instagram sayfamız üzerinden bize ulaşabilirler; @womenfootballclub

 

BAKMADAN GEÇME!