Wings For Life World Run omurilik felcine umut olmaya devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Wings For Life World Run omurilik felcine umut olmaya devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2022 23:49

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak için 8 Mayıs Pazar günü tüm dünyada aynı anda koşulacak Wings for Life World Run 2022’ye Türkiye’de yine İzmir ev sahipliği yapacak. Yüzbinlerce kişinin ‘‘koşamayanlar için koşacağı’’ organizasyonun basın toplantısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Semra Çetinkaya’nın ev sahipliğinde düzenlendi. Başkan Soyer, omurilik felçlilerin tedavisine destek olabilmek için herkesi 8 Mayıs günü İzmir’e davet etti.

Haberin Devamı

Tüm dünyada omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak amacıyla 8 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Wings for Life World Run 2022, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Ford Türkiye ana sponsorluğunda ülkemizde İzmir’de koşulacak. Saat 14:00’te başlayacak koşunun duyurusu, bugün İzmir’de Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Semra Çetinkaya’nın ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında koşunun hareketli finiş çizgisi Ford marka Yakalama Aracı da tanıtıldı. Toplantıya ayrıca; İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Ford Türkiye Pazarlama Müdürü Talat İşçioğlu, Red Bull sporcusu Hazal Nehir ile Ford Kuga Yakalama Aracı’nı kullanacak Red Bull sporcusu Dario Costa da katıldı.

Haberin Devamı

‘İzmir’in tercih edilmesi tesadüf değil’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir kez daha dünyanın en büyük iyilik koşusuna ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyleyip, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, spor alışkanlığımızı çoğaltmak ve İzmir’i dünyayla buluşturmak amacıyla uluslararası spor organizasyonlarına büyük önem atfediyor. Yaşadığımız pandemi sürecine rağmen çok sayıda spor etkinliği gerçekleştirdik ve uluslararası turnuvalara ev sahipliği yaptık. Biliyorsunuz, 9 Eylül Yarı Maratonu ve 19 Mayıs Koşularını, Maraton İzmir ile taçlandırdık. Wings for Life World Run yarışı için İzmir’in tercih edilmesi de bir tesadüf değil. Şehrimizin bu yarışmaya ev sahipliği yapmaya devam etmesi, spora verdiğimiz artan değerin bir sonucu. Böylesi kıymetli bir amaca hizmet eden bu uluslararası organizasyon, dünyada ve Türkiye’de yedinci kez düzenlenirken, İzmir bu koşuya beşinci kez ev sahipliği yapıyor” ifadelerini kullandı.

‘Wings for Life ile umutlarımızı büyüteceğiz’

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Semra Çetinkaya ise “Türkiye’de ve dünyada 3 milyondan fazla kişi omurilik felcine bağlı olarak tekerlekli sandalye ile hayatına devam ediyor. Bu yüzden omurilik felci tedavisine yönelik yapılan her çalışma bu kişilerin hayata tutunması için büyük önem taşıyor. Henüz tedavisi bulunmayan bu hastalık için Wings For Life Vakfı’nın üstlendiği misyona biz de TOFD olarak destek vermekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Umuyoruz ki Wings For Life World Run’la omurilik felci tedavisi için umutlarımızı büyüteceğiz” diye konuştu.

‘Bu çok özel bir organizasyon’

Haberin Devamı

Basın toplantısına katılan İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, “Bu etkinliğin ayrı bir güzelliği, ayrı bir özelliği var. İyilik yapmak için insanlar bir araya geliyorlar. Bugün sağlıklıyken yarın sağlıksız olabiliriz. Bu etkinlilkte de insanlar başkalarına yardım etmek için bir araya geliyor. Eğer amaç başkalarına yardımsa, bu çok özel bir iştir. Biz de bunu çok önemsiyoruz. Toplumumuzdaki iyilik duyguları ölmemiş. İnsanlarımız birbirine yardım etmek için adeta yarışıyorlar. Spor, bu tür organizasyonlar sayesinde dünyadaki birliği ve beraberliğin sağlamasına büyük bir katkı sağlıyor. Bu organizasyondan payı olan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Anahtarları bırakırız iyilik varsa koşarız’

Ford Türkiye olarak 2016 yılından beri Wings for Life World Run’un ana sponsoru sıfatıyla dünyanın en önemli iyilik koşularından birinin parçası olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Ford Türkiye Pazarlama Müdürü Talat İşçioğlu, “Geleceği Bugünden Yaşa mottomuzla aktif yaşamı destekleyen teknolojilerimiz ve hizmetlerimizle daha iyi bir gelecek için bugünden çalışıyor ve herkesi harekete geçmeye davet ediyoruz. Ford, aktif yaşam tarzını benimseyenleri, Wings for Life World Run’ın bu yılki koşusunda ‘Anahtarları bırakırız iyilik varsa koşarız’ diyerek en kalabalık takımı kurmak amacıyla Ford Takımı’na çağırıyor. Dünyada ilk ve tek olan konsepti ile bu değerli organizasyonda Türkiye’deki ilk yılından itibaren çalışanlarımız, bayilerimiz ve tedarikçilerimizle hep birlikte takım ruhu oluşturarak aynı amaç uğruna koşuyoruz. Bu yıl da geçmiş yıllardaki performanslarımızı katlamayı ve takımımızla beraber koşu ve bağış rekorumuzu geliştirmeyi hedefliyoruz. Bizimle bu gururu paylaşmak ve ‘iyilik için birlikte koşalım’ demek için herkesi 8 Mayıs’ta İzmir’e bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Yakalama Aracını kullanacağım için mutluyum’

Koşuda 2021 Avrupa Ralli Kupası Şampiyonu Red Bull sporcusu ve Castrol Ford Team Türkiye pilotu, Ali Türkkan’la birlikte Ford Kuga marka iki ayrı Yakalama Aracı’ndan birini kullanacak olan Red Bull sporcusu Dario Costa, ‘‘Hayatımız beklenmedik bir kazayla değişebilir. Bunu bilerek yaşamalıyız. Bu yüzden Wings for Life Vakfı hepimiz için çalışıyor. Wings for Life World Run ise sadece koşarak insanlara umut verme şansı veriyor. Burada olmaktan, bu özel etkinlikte Yakalama Arabasının direksiyonunda olmaktan çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum’’ diye konuştu.

‘Ne kadar çok olursak, umut oluruz’

Türkiye'nin en başarılı kadın parkur sporcularından Hazal Nehir, bu anlamlı koşuda yer almanın kendisi için çok önemli olduğunu vurguladı. Red Bull sporcusu, ‘‘Dünyanın bir ucunda öğlen diğer ucunda geceyken tüm dünya tek yürek aynı amaç için koşuyor. Ve bu organizasyona katılan herkes omurilik felçlileri için umut arıyor, ümit oluyor. Ne kadar kalabalık olursak o kadar onların yanında olduğumuzu gösteririz. Bu adımları sıklaştırmak için herkesi pazar günü İzmir’e bekliyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!