Voleybol set sayısı kaç, 1 set kaç sayı? Voleybol maçı kaç sette biter, kaç set oynanır? İşte voleybolda sayı ve set sistemi

Güncelleme Tarihi:

Voleybol set sayısı kaç, 1 set kaç sayı Voleybol maçı kaç sette biter, kaç set oynanır İşte voleybolda sayı ve set sistemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2023 22:49

Voleybol set sayısı, sporseverler tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Özellikle Filenin Sultanları'nın oynadığı maçlarla voleybol kaç set oynanır? sorusu gündeme gelen konulardan oldu. File ile ortadan ikiye bölünen ve elle topu rakip fileyi geçirerek rakibin karşılayamamasının sağlandığı bir spor dalı olan voleybolda, toplam 4 set oynanıyor. Ayrıca takımların berabere kalması durumunda 5. set oynanabiliyor. Peki, voleybol kaç set oynanır, voleybol maçı kaç sette biter? 1 set kaç sayıdır? İşte, o konular hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Voleybolda 1 set kaç sayı? Voleybol set sayısı kaç, gibi sorular, sporseverler tarafından takip ediliyor. 6’şar kişilik iki takımın karşı karşıya gelerek oynadığı voleybolda setlerin kaç sayı olduğu merak konusu oldu. Voleybol oyununda Bir takım en az 2 sayı farkla 25 sayıda olduğu zaman seti kazanmış olur. Üç set alan takım maçı kazanmış olurken, 2-2’lik durum eşitliğinde beşinci set oynanır.

VOLEYBOL KAÇ SETTEN OLUŞUR?

Voleybol oyunu toplam 4 set olarak oynanan bir oyundur. Takımların beraber kalmasıyla birlikte toplam set sayısı 5 olabilir. Takımlar berabere kalmadığı sürece toplam 4 set oynanır.

1 SET KAÇ SAYIDIR?

Her set voleybol oyununda 25 sayıdır. 25 sayı alan takım ilk seti kazanmış olarak sayılıyor.

Bir takım en az 2 sayı farkla 25 sayıda olduğu zaman seti kazanmış olur. 24-25 olduğu durumlarda set 2 sayı fark oluşana kadar devam eder. Üç set alan takım maçı kazanmış olur. 2-2’lik durum eşitliğinde beşinci set oynanır. Beşinci set 2 sayı farkı kuralıyla birlikte 15 sayı üzerinden oynanır.

BAKMADAN GEÇME!