Üniversite yıllarında ne yaptığını duyunca çok şaşıracaksınız!

Güncelleme Tarihi:

Üniversite yıllarında ne yaptığını duyunca çok şaşıracaksınız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2018 10:45

Meksika'nın dün Almanya'yı yenmesi herkesi çok şaşırttı ama bu işin arkasındaki adam, Juan Carlos Osorio'nun üniversite yıllarında neler yaptığına inanamayacaksınız!

Haberin Devamı

Meksika, Hirving Lozano'nun golüyle Almanya'yı 1-0 yendi ve hem F Grubu'nu hem de Dünya Kupası'nı karıştırdı.

Meksika'nın bu beklenmedik başarısının arkasındaki adam, Juan Carlos Osorio'nun üniversite yılları 1997'ye kadar uzanıyor.

Kolombiyalı teknik adam, futbolculuk kariyerini sakatlık sebebiyle noktaladığında henüz yaşı daha 26'ydı. İşin mutfağına geçmeye karar verdi ve John Moores Üniversitesi'nde "Futbol ve Bilim" okudu.

John Moores Üniversitesi'ni seçme sebebi ise Merseyside'da olması ve Liverpool'un Melwood Tesisleri'ne yakın olmasından başka bir şey değildi.

Osorio, tesislere yakın bir yerden ev kiralar ve "Futbol ve Bilim" okurken, Liverpool'un da antrenmanlarını gözlemler. "Hem eğitimimi bitirmeliydim, hem de profesyonellerin nasıl çalıştığını öğrenmeliydim." diyen başarılı teknik adamın lakabı El Recreacionista - yeniden yaratan.

Haberin Devamı

Sahip olduğu küçük bir spor salonunu satar, eşinden ayrılır ve hayalinin peşinden koşar. Öyle bir koşar ki tesislere yakın Crown Sokağı'nda, bir duvarın üzerinde delik bulur. Yakınlarda yaşayan McManus Ailesi'nden bir masa ister ve delikten sahayı gözlemler.

Masayı temiz bir şekilde geri iade ettiğinde, McManus Ailesi, Osorio'nun onlarla kalmasını ister ve birlikte bir hayatı paylaşırlar.

2001 yılında Manchester City ekibine dahil olur, Chicago Fire ve NY Red Bulls ile MLS tecrübesi yaşar. Ülkesine dönüp Once Caldas denemesi de olur ama esas çıkışı Atletico Nacional ile yaşar.

3 lig şampiyonluğu, 2 lig kupası sonrası ufak da bir Sao Paulo yapar ve 2015 yılında Meksika takımının başına geçer.

Meksika'nın Almanya zaferi sonrası ESPN'e şu açıklamayı yaptı:

"Oyuncularıma kazanma aşkıyla oynayın, kaybetmekten asla korkmayın dedim. Onlara her zaman, baskının benim üzerimde olduğunu, tek işlerinin oyuna konsantre olmak olduğunu ve eğer kazanırsak bu sizin başarınız, kaybedersek benim problemim dedim."

"Futbol böyle bir şey, bugün gerçekten güzel oyuna odaklandılar ve dünya şampiyonunu yendiler."

En popüler Dünya Kupası bahislerini incelemek için buraya tıklayın! 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!