'Türk tenisi Grand Slam'lerde ses getirecek

Güncelleme Tarihi:

Türk tenisi Grand Slamlerde ses getirecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2023 07:00

TÜRKİYE Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, 2022 yılını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, 2022 yılını oldukça verimli geçirdiklerini ve 2023’te bunun üstüne çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Cengiz düzenlediği basın toplantısında 620’si ulusal olmak üzere 745 turnuvaya imza attıklarını belirtirken, “520 civarında madalya aldık, her sene rekorlarımızı yeniledik. 2022’de ve önceki yıllarda da her yaptıklarımız o günün rekoruydu” dedi.

PLANLARIMIZ UZUN VADELİ

Durmuş şunları söyledi: “Planlarımız uzun vadeli. 10 yıl öncesinden 20 yıl sonrasına etki edecek modellerle bunu organize ediyoruz. Yaptığımız etkinlikler sadece bir kupadan ibaret değil. Türkiye yetenekli gençlere sahip bir tenis ülkesi. Dünyanın en iyi sporcusunu yetiştirme arzumuz devam ediyor. Grand slam’lerde ses getirecek sporcuların altyapısını oluşturacak tesislere ve stratejiye sahip olduk.

Haberin Devamı

OLİMPİYAT İÇİN 8 SPORCU

Tam bir tenis ülkesiyiz, dünya tenisine de örnek olduk. Uluslararası tenis otoriteleri Türkiye’de kurulan sistemi örnek gösteriyor. Olimpiyat hazırlığında 8 sporcumuz var. Sporcularımızın sahada kayıtsız şartsız savaşabilmesi için her fırsatta çocuklarımızın yanında olduk. Bu anlayışla günün birinde en iyi şeyleri başaracağımıza inanıyoruz. İyi sporcular yetiştirmek için iyi antrenörlere de ihtiyaç var. Bu konuda da çalışmalarımız bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!