Toprak Razgatlıoğlu'nun hedefi yeni takımı ile tarih yazmak

Güncelleme Tarihi:

Toprak Razgatlıoğlunun hedefi yeni takımı ile tarih yazmak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2024 07:00

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2021’de şampiyon olduğu Dünya Superbike Şampiyonası’nda yeni takımı Rokit BMW ile yeniden tarih yazmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

4 yıldır yarıştığı Yamaha ile yollarını ayıran Red Bull sporcusu yeni sezon ve kariyerinin sonrası için hedeflerini Hürriyet’e anlattı:

Yamaha’dan BMW’ye geçiş yaptın. Yeni motora alıştın mı?

Testler çok güzel geçti. Motora tabii ki alıştım ama henüz yüzde 100 değil. Yamaha’yı 4 sene kullandım artık elim ayağım olmuştu. BMW’yi hâlâ öğrenme aşamasındayım. Yamaha biraz daha viraj dönen daha yumuşak bir motosiklet, BMW biraz daha sert, virajı biraz daha az dönüyor ama kötü bir motosiklet değil. BMW düzde çok daha hızlı.

Neden BMW’yi tercih ettin?

Yamaha ile anlaşamadıktan sonra 2 seçenek vardı ancak Ducati’yi tamamen eledim. Ducati hedefim var ama kariyerimi bitirmeden önce. Kawasaki’ye gitmeme nedenim tamamen Jonathan Rea ile ilgili. O 6 kez dünya şampiyonu oldu orada. Ben Kawasaki ile dünya şampiyonu olduğumda onlar için özel bir şey olmayacak. BMW ile dünya şampiyonu olduğumda neler olacağını siz düşünün. Bugüne kadar dünya şampiyonluğu yok BMW’nin. BMW için ‘hero’ (kahra man) gibi bir şey olacaksın.

Haberin Devamı

"İNŞALLAH KARİYERİME BİR MOTOGP ZAFERİ EKLERİM"

Aklının bir köşesinde hala MotoGP’de yarışmak var mı?

MotoGP’ye fabrika takımı ile gitmezsen olmuyor. ‘Sırf MotoGP’de yarışıyorum’ demek için oraya gitmeme gerek yok. MotoGP’yi istiyorum ama Ducati ile gitmek istiyorum. Tabii BMW’deki hedefimize ulaşırsak daha farklı bir Toprak olarak oraya gideceğim. İnşallah kariyerime bir GP dünya şampiyonluğu eklerim.

BAKMADAN GEÇME!