Tolunay Kafkas gözyaşlarını tutamadı: Trabzonspor'a ihanet etmek mümkün değil | Ankaragücü sözleri...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2023 17:53

MKE Ankaragücü'nün teknik direktörü Tolunay Kafkas, Spor Arena'ya özel bir röportaj verdi.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü'nün teknik direktörü Tolunay Kafkas, Spor Arena'ya konuk oldu.

Gamze Türk sordu, 55 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı; Ankaragücü'nün yeni sezon yapılanmasından, Trabzonspor'a transfer olduğu dönemde yaşananlara, efsanesi olduğu bordo-mavili ekipten ayrılık sürecine, Şenol Güneş ve Özkan Sümer anılarına, Galatasaray pişmanlığına, gelecek planlarına ve hedeflerine dair pek çok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

ANKARAGÜCÜ'NÜN TRANSFER PLANI

Kaybettiğimiz oyuncular oldu, onların yerlerine oyuncu bakıyoruz. Tolga, Efkan, Bajic, Hayrullah ve Mert geldi. İki tane kenar oyuncusu, bir tane kaleci, bir yerli sol bek, bir tane de defansif orta saha ya da stoper alıp transferleri kapatmayı düşünüyoruz. Kadroyu tuttuk çok da para harcamadık. Ben Anadolu kulüplerinin çok para harcayarak bir yere gelebileceklerini düşünmüyorum.

Haberin Devamı

Birinci hedefimiz orta sıralarda bitirmek. Çünkü 4 takım küme düşüyor. Bu demek ki her 5 takımdan 1’i küme düşecek. Belli takımlar bu ligin üzerinde. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Adan Demirspor ve Başakşehir. Altı takımı çıkardığınız zaman bu oran çok yükseliyor. Onun için özellikle alt sıralardan yukarıda, Türkiye Kupası’nı kazanmak ve çıkabildiğimiz en yüksek yere çıkmak istiyoru

"TRABZONSPOR'A İHANET ETMEDİM"

Trabzonspor ile ayrılık süreci hakkında da konuşan Tolunay Kafkas, “Kalmak istedim. Ben çok konuşmayı sevmiyorum. Teknik direktörlük zamanımda da ayrıldım. Niye ayrıldığımı anlamaya çalıştım. Herkes bir algı yarattı. Bu algılar doğru değil. Kalmak istedik ama o günkü şartlar uymadı. Belki yöneticilerle anlaşamadık. Rahmetli olmuş bir abimiz var. Onların hakkında bir şey söylemek doğru değil. Öyle gerektirdi ayrıldık. Ama sadece bizim isteğimizle bir ayrılık söz konusu değil. Hiç ayrılmak istemedim. Kariyerimi orada sonlandırmak istedim ama aradaki maddi problemler, tavırlar, davranışlar bunu etkiledi. Oyunculuğumda da antrenörlüğümde de bir şeyi korumaya çalıştım. İnsanların anlamadığı veya anlamak istemediği veya göremediği bir konu var. Ben mesleki gururumu oyuncuyken de antrenörken de korumaya çalıştım. Bunun için bazı söylemlerim ve çıkışlarım oldu. İnsanlar istediği gibi yorumladılar. Belli bir şeyleri kontrat konusunda dayatmak istediler, biz de istemedik. Bir insanı takımdan uzaklaştırabilirsiniz ama camiadan uzaklaştıramazsınız. Siz bir şeyi severseniz onu kimse elinizden alamaz. Trabzonspor’u çok seviyorum. Bir daha Trabzonspor’a hoca olmak gibi hiçbir niyetim yoktur. Biz o dönem çok aidiyet hissettik. Ne kazandıysak orada kazandık. Bizi bu günlere getiren bir adımız varsa Trabzonsporlu Tolunay. Ona ihanet etmemiz mümkün değil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!