TFF'den bitcoin logolu madeni parayla kura atışına soruşturma! Arda Kardeşler...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2022 14:12

TFF, Arda Kardeşler'in derbide bitcoin logolu madeni para ile kura atışı yapmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

TFF, Arda Kardeşler'in derbide bitcoin logolu madeni para ile kura atışı yapmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 36. haftasında oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe müsabakasının hakemi Arda Kardeşler'in para atışını TFF ve MHK’nin bilgisi ve onayı olmayan bir şekilde gerçekleştirdiği kamuoyuna yansımıştır. Şiddetle karşı olduğumuz söz konusu olayla ilgili Federasyonumuz tarafından soruşturma açılmıştır. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu" ifadeleri kullanıdı.

NELER YAŞANDI?

Vodafone Park'ta büyük heyecana sahne olan karşılaşmada Hakem Arda Kardeşler görev alırken mücadele öncesindeki para atışında dikkat çeken bir detay vardı.

Hakem Kardeşler, maç öncesi kale-top seçiminde Kaptanlar Josef de Souza ve Altay Bayındır'ı yanına çağırdı. Kale-top seçiminde para atışı yapılırken Arda Kardeşler, bitcoin logolu madeni para ile kurayı belirledi.

Haberin Devamı

Mini yorum - Hürriyet Gazetesi Yazarı ve eski hakem Murat Fevzi Tanırlı:

Hakemlik, hassasiyetleri, sorumlulukları, gelenekleri olan bir meslektir. Sahada oyun kurallarını uygulamakla sorumlu olmak dışında, saha içi ve dışı davranış sorumlulukları da vardır. FIFA seviyesine ulaşmış, Süper Lig'de derbi yönetme şerefine bu yaşta nail olmuş bir insanın böyle bir sorumsuzluğa imza atmasını anlamak mümkün değil.

Hakemliğin ritüelleri açısından da önemli bir saygısızlık. Bir yüzünde top, diğer yüzünde kale resmi olan o güzelim hakem parasına da bu yolla saygısızlık yapması da cabası. Hakemlerin yanında top-kale parası olmayabilir, unutmuş olabilir. Ya diğer arkadaşlarından, ya da saha komiserinden bozuk para istediğimiz anlar onlarca kere oldu. Sahada görevli hiç kimsede bozuk para olmadığı dönemler de yaşandı. Düdüğü bir avucuna koyarsın, hangi elimde diye sorarsın.

TFFden bitcoin logolu madeni parayla kura atışına soruşturma Arda Kardeşler...

Tabii ki bu yöntemler sehven parayı unutan, naif insani hareketlerdir. Burada bir unutlanlık sözkonusu değil. Bilinçli bir hareket var. TFF ne mutlu ki hızlıca soruşturma başlattı. Hem amacının ne olduğu hem de gizli bir reklam anlaşması yapıp yapmadığı konulardan başlayarak temel sorular gelecektir.

Haberin Devamı

 ARDA KARDEŞLER KİMDİR?

Arda Kardeşler, 1988 yılında doğdu. Arda Kardeşler, Uludağ Üniveritesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu. Kardeşler, Endüstri Mühendisliği alanında da yüksek lisans tamamladı. Arda Kardeşler, aslen Bursa'lıdır. Arda Kardeşler 2009 yılında hakemliğe başladı, ilk profesyonel karşılaşmasını da 1 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştirdi.

Süper Lig'de 2015 - 2016 sezonunda bulunan Arda Kardeşler'in babası eski Bursasporlu Milli kaleci Eser Kardeşler'dir. Arda Kardeşler'in kardeşi Erce Kardeşler, Altınordu ve Trabzonspor'da kalecilik yaptı. Babası ise Niğde Belediyespor takımının teknik direktörlüğünü yaptı. 5 yıl mühendis olarak çalışan Arda, günümüzde profesyonel hakem olarak kariyerine devam etmekte. Arda Kardeşler, 2016 senesinde Zuhal Varol ile evlendi.

Haberin Devamı

Tümer Metin ile A'dan Z'ye | Ben F.Bahçe'ye gittim Sergen Yalçın nereye gitti? | Züğürt Ağa & Emine

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!