TFF - Ülker Geleceğin Yıldız Kızları & Siirt'ten Amerika'ya... Necla Güngör Kıragası ve Mehmet Uçan kamp öncesi detayları anlattı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 12:36

A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve Ülker Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Uçan, U15 Kız Milli Takımının futbolcu havuzunu geliştirmek ve kız çocuklarının yeteneklerini keşfetmek için tasarlanan 'TFF - Ülker Geleceğin Yıldız Kızları' projesini Spor Arena'ya anlattı.

Haberin Devamı

Ülker ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun beraber hayata geçirdiği TFF Ülker Geleceğin Yıldız Kızları projesinde U15 Hazırlık Kampı'na seçilen futbolcu adayları belli oldu.

A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kırağası ve Ülker Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Uçan, U15 Kız Milli Takımı için futbolcu havuzunu geliştirmek ve kız çocuklarının yeteneklerini keşfetmek için tasarlanan projeyle ilgili Spor Arena'ya konuştu.

"SİİRT'TEN DE AMERİKA'DAN DA GELEN OYUNCULARIMIZ VAR"

Necla Güngör Kıragası, proje hakkında "Kız çocuklarına fırsat eşitliği yaratmak istedik, futbolun erkek egemen görünen dünyasında kız çocuklarımıza kapı açmak istedik. Kampımızda Amerika'dan, Almanya'dan, Siirt'ten gelen oyuncularımız var. Seçim yaparken ciddi anlamda zorlandığımız keyifli bir süreç oldu." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"KÜTÜKLERDEN DRİPLİNG YAPACAĞI ALANI OLUŞTURMUŞ"

Kıragası kendilerine gelen videoları detaylı şekilde incelediklerini belirtirken, "Örneğin Sinop'ta köyde yaşayan bir kızımız şu an kampımızda. Kütüklerden dripling yapacağı alanı oluşturmuş. Topu sektirirken inekler otluyor arkada. Bu muhteşem bir şey bizim için." şeklinde konuştu.

"809 KIZIMIZ VE AİLELERİ BAŞVURDU"

Ülker Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Uçan ise "TFF ile tasarımından itibaren beraber çalıştığımız, beyin fırtınasıyla bu noktaya vardığımız bir proje oldu. 809 kızımız ve aileleri buraya başvurdu. Kampımızda 33 kızımız bizimle olacak. Heyecanla bu anları bekliyoruz. Umuyoruz içlerinden milli takım havuzuna aktarılacak oyuncular çıkacak. Projeyi genişleterek uzun yıllar bunu sürdürmek en büyük hayalimiz." ifadelerini kullandı.

VİDEONUN TAMAMI SPOR ARENA YOUTUBE KANALIMIZDA...

00:00 Açılış
00:34 'TFF - Ülker Geleceğin Yıldız Kızları' projesi nedir?
02:26 Projeye başvuru ve başvuruları değerlendirme süreci
03:40 Başvuru videolarından akılda en çok kalanlar
05:08 Yıldız adayları, 25 Ocak'ta kampa katılacak
06:27 Hazırlık kampında neler yapılacak?
09:27 'TFF - Ülker Futbol Köyleri' projesi
11:47 Sportif açıdan beklentiler ne?
13:29 Hangi durumda 'Hedefimize ulaştık' dersiniz?
14:46 Projenin ikinci yılında bizleri neler bekliyor?
15:22 Projeye seçilemeyen kızlara ne söylersiniz?
17:41 Kapanış

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!