TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir, kaç yaşında, nereli? Erdal Alkış TFF Başkan adaylığını açıkladı!

Güncelleme Tarihi:

TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir, kaç yaşında, nereli Erdal Alkış TFF Başkan adaylığını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2024 13:32

Türkiye Futbol Federasyonu, 18 Temmuz'da Seçimli Genel Kurul yapacak. Son gelişmelere göre Türkiye Futbol Federasyonu'nun 18 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştireceği başkanlık seçiminde, İş adamı Erdal Alkış TFF Başkan Adayı olduğunu sosyal medya paylaşımıyla duyurdu. Peki, TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte merak edilenler...

Haberin Devamı

Futbol dünyasının tanınan isimlerinden olan Erdal Alkış TFF Başkan Adayı olduğunu açıkladı. Erdal Alkış, sosyal medya hesabından, TFF Başkanlık seçimlerinde aday olacağını duyurdu.

Erdal Alkış'ın açıklaması şu şekilde;

Arkadaşlarımızla ve futbol dünyasının önde gelenleri ile yaptığımız görüşmelerden sonra ortaya çıkan gelişmeler doğrultusunda TFF Başkanlık Seçimlerinde Aday Olmaya karar verdik. Hayırlı olmasını diliyorum. En kısa zaman içerisinde Basın Toplantısı ile hem YK lunu hem kurullarda görev alacak arkadaşlarımızı hem de projelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Saygılarımla.

TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir, kaç yaşında, nereli Erdal Alkış TFF Başkan adaylığını açıkladı

ERDAL ALKIŞ KİMDİR?

Haberin Devamı

Erdal Alkış 1966 yılında Kahramanmaraş Göksun’da doğmuştur. İşletme Tahsili yapmıştır. Erken yaşta iş hayatına atılmıştır, İlk firmasını 1986 yılında Kayseri’de kurmuştur. O günden itibaren kendi firmasını yönetmektedir. İlgi alanları; Teknoloji, Tarım, Çevre, Futbol yöneticiliği, Hava alanı-Deniz Limanı İşletmeciliği ve Enerji sektörüdür.

2002 yılında yapılan genel seçimler ve 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Ak Parti Seçim koordinasyonunu bizzat yürütmüştür. 2002 yılı seçim çalışmaları ile alakalı “İlk 45 Gün” adında bir Anı Kitabı bulunmaktadır.

Erdal Alkış aynı zamanda Türk-Hint iş konseyi eski başkanıdır. Geçmiş dönemlerde yapılan seçimlerde TFF Başkanlığı için resmen aday olmuştur.

Kafkas Göçü (sürgünü) ile alakalı sinema filmi yapmak çocukluk idealidir. Erdal Alkıs çerkes asıllı ve iki çocuk babasıdır.. Rusça, İngilizce, Arapça, Çerkesçe bilmektedir.

 

BAKMADAN GEÇME!