Efe Sıvış
Taraftar Yazarı

Efe Sıvış

Efe Sıvış için Fenerbahçe bir Cumhuriyet ve o bu cumhuriyetin sınırları içinde yaşıyor. 2013 tarihinde Fenerbahçe Kongre Üyesi olan Sıvış bu tarihten itibaren gerçekleşen genel kurul toplantılarına ve Fenerbahçe Üniversitesi kuruluş çalıştaylarına katılım sağlıyor. Efe Sıvış Taraftarından’da Fenerbahçe Cumhuriyeti’ni temsil ediyor.
Daha Fazlası
Tüm Yazıları

Fenerbahçe kendini zora soktu

Fenerbahçe, geçtiğimiz haftaki Beşiktaş mağlubiyetinin ardından ligin 24. Haftasında evinde Akhisarspor’a 3-2 mağlup oldu. Bu skor Fenerbahçe’nin zirve planlarını önemli ölçüde zora soktu. Akhisar mağlubiyeti, sarı-lacivertlileri 17 Mart’ta oynayacağı Galatasaray maçı öncesi motivasyon açıdan olumsuz etkileyecektir. Nitekim Aykut Hoca, maç sonunda yaptığı açıklamada şampiyonluk yolunda direksiyonu kaybettiklerini söyledi. Fenerbahçe, Akhisarspor karşısında geleneksel oyununu oynadı. Fakat karşısında 3. Bölgeye blok olarak hızla çıkabilen, kontratakları değerlendirebilen bir ekip vardı. Akhisarspor, kondisyon açısından Fenerbahçe kadar hazır ve dirençli bir görüntü arz etti. Fenerbahçe’nin kora kor mücadelede kullanması gereken silah olarak oyuncularının yeteneklerini sahaya yeteri kadar yansıtamaması, Akhisarspor karşısında üstünlüğü sağlamasına engel oldu.

Devamını oku

Fenerbahçe’nin umutları 17 Mart’a kaldı

Fenerbahçe, Giresunspor’la oynadığı kupa maçından sonra Başakşehir ve Alanyaspor maçlarında aldığı galibiyetle Vodafone Arena’ya yüksek moralle geldi. Beşiktaş’ın ise Bayern Münih hezimetinden sonra Avrupa sayfasını kapaması moral açısından zaaf olarak görülse de tüm ilgisini Süper Lig’e çevirmesi aslında bir avantajdı. Fenerbahçe, önde basan, ofsayttan da olsa golü bulduğu, etkili olduğu ilk 28-30 dakikadan sonra Beşiktaş’ın 4-4-2 sistemiyle oyundan düştü. İkinci bölgede kaptırılan toplar, Giuliano’nun yetersizliği Beşiktaş’ı öne çıkardı ve sağ kanatta Quaresma’yı yıldızlaştırdı. Fenerbahçe’nin 3-1 mağlup olması, hücum yönü gelişkin Valbuena’nın oyuna göreli geç girmesi ve Kameni tercihlerini tartışmalı hale getirecektir. Fenerbahçe’nin şampiyonluğa ilişkin umutlarının canlı kalması, müteakip iki haftada Akhisar ve Yeni Malatyaspor maçlarında yakalayacağı olası bir galibiyet serisini 17 Mart’ta Galatasaray zaferiyle taçlandırmasına bağlı olduğu ortadadır.

Devamını oku

Yetenekle Kondisyon Cem Edilince Zirvenin Önü Açıldı

Fenerbahçe geçen haftaki Başakşehir galibiyetinin ardından Alanyaspor’a karşı kendi evinde yüksek bir moralle, dirençli bir fizik gücüyle ve hücum zenginliği ile oynadı. Aykut Hoca’nın Valbuena-Aatıf dilemmasından çıkması ve ikisine birden forma şansı vermesi sarı lacivertlilerin önde yaptığı baskının etksini ve hücum zenginliğini artırdı. Buna karşılık Alanyaspor içe kapandı ve şansını kontrataklarla denedi. Pozisyon bulmada başarılı da oldu. İlk yarıda 6 pozisyonun üçü Alanyaspor’un üçü Fenerbahçe’nindi. Hikmet Karaman’ın maç sonu kibarca ima ettiğinin Türkçesi şudur; Fenerbahçeli oyuncuların kalibrelerin göreli yüksekliği ilk yarıda golleri bulmalarına vesile oldu. Alanyaspor ise net pozisyonlara girse de skor yapamadı. Fenerbahçe, 3-0’lık Alanya galibiyetinin ardından önümüzdeki hafta Beşiktaş’ı mağlup etmesi halinde zirve yarışında çok önemli bir virajı almış olacak.

Devamını oku

İki Acziyet Bir Galibiyet

Sarı lacivertliler, erken final mahiyetinde çıktığı Medipol Başakşehir maçında baskılı ve üretken bir oyun ortaya koydu. Fenerbahçe, olası bir mağlubiyet halinde sezonu kapatabilirdi. Aykut Hoca buna rağmen oyun anlayışını mahfuz tuttu, taviz vermedi. Valbuena yerine yine Aatıf’ı kullandı. Santraforda Fernandao’nun, santrafor arkasında Giuliano’nun performansları Fenerbahçe’yi galibiyete taşıdı. Emre, Mossoro gibi temel yapıtaşlarından yoksun Başakşehir ise Fenerbahçe karşısında ciddi bir varlık gösteremedi. Sarı lacivertliler, 5 puan önünde bulunan lider Başakşehir’i mağlup ederek aradaki farkı 2’ye indirdi.

Devamını oku